artikel

Themasessie multisite warehousing

Home

Themasessie multisite warehousing
Hans Savenije van ANWB

WMMS-dag nieuwe stijl

Twee magazijn met twee totaal verschillende productgroepen. Zo ziet de logistieke infrastructuur van ANWB eruit. In Voorschoten liggen de wegenkaarten, reisboeken en reisgidsen, in Harderwijk de kleding van het merk Human Nature. Het implementeren van een WMS in twee magazijnen met twee verschillende productgroepen is niet eenvoudig.

 

Niet afwijken

Hans Savenije van ANWB gaf de toehoorders daarom het advies om niet af te wijken van de projectplanning. “Als je drie maanden hebt uitgetrokken voor bijvoorbeeld de pakketselectie, houd dan vast aan die drie maanden. Bezwijk niet voor verzoeken om ook nog even hier of daar naar te kijken. Dan wordt het een gebed zonder eind.”

 

Proces is leidend

Savenije verdedigde de stelling dat voorafgaand aan de selectie van het WMS het proces leidend is, daarna het systeem. Niet iedereen kon zich daarin vinden. Onder de toehoorders bevonden zich enkele logistieke dienstverleners, die regelmatig speciale verzoeken krijgen van hun opdrachtgevers. Om aan die verzoeken te doen, moeten ze hun systeem wel aanpassen. Voor deze logistiek dienstverleners is dus ook na de pakketselectie het proces leidend; het proces zoals de opdrachtgever dat graag ziet.

Reageer op dit artikel