artikel

Themasessie labour management

Home

Themasessie labour management
Erik van der Laan van Wehkamp

WMMS-dag nieuwe stijl

In de themasessie over labour management was een bekend gezicht te zien. Vorig jaar sprak Erik van der Laan van Wehkamp over het pilotproject Flexibiliteit, dit jaar vertelde hij over de eerste ervaringen. “De flexibiliteit zit in de werktijden”, legde Van der Laan uit. “In drukke tijden worden medewerkers ingeroosterd voor meer uren dan hun contracturen, in rustige tijden wordt dat gecompenseerd door minder uren te werken.”

 

Aanpassingen

Na vier maanden zag Wehkamp zich genoodzaakt een aantal aanpassingen te doen. Omdat de meeste medewerkers een flink saldo meeruren hadden opgebouwd, schakelde Wehkamp uitzendkrachten in om die saldo’s weg te werken. “Dat stuitte op onbegrip bij de vaste medewerkers. Die moesten minder werken, terwijl er extra uitzendkrachten werden ingeschakeld”, aldus Van der Laan.

 

In Excel

Om de inzet van medewerkers bij te kunnen sturen, heeft Wehkamp in Excel een programma ontwikkeld om de beschikbare gegevens uit het WMS op de juiste manier te kunnen interpreteren. Volgens Van der Laan is die interpretatie zo afhankelijk van het magazijn en de manager die de boel aanstuurt, dat daarvoor geen generieke WMS-oplossing te bedenken is.

De WMS-leveranciers Davanti (voorheen Fujitsu Services) en Centric deden hun best om in de presentaties daarna het tegendeel te bewijzen. In ieder geval werden de toehoorders flink aan het denken gezet.

Reageer op dit artikel