artikel

Brochure LLS 2006

Home

Brochure LLS 2006
LLS 2006

De resultaten van de Logistics Labour Survey 2006 zijn gebundeld in een brochure. Lees alvast het voorwoord van Peter Hulsbos, Algemeen Directeur Tempo-Team.

Na een aantal magere jaren vertoonde de Nederlandse economie in 2005 weer groei en herstelde de werkgelegenheid zich licht. In de uitzendmarkt waren de industrie en logistiek de eerste branches die daarvan profiteerden. De groeiende omzet van de uitzendbranche is traditioneel een betrouwbare voorbode van de aantrekkende economie. Maar ook de ontwikkelingen in de branche logistiek zijn een goede indicator. Als consumenten weer meer gaan kopen, moeten de producten immers worden geproduceerd en naar de schappen worden gebracht.

 

2006 veelbelovend

Het jaar 2006 verloopt in ieder geval veelbelovend. Het BBP was in het eerste halfjaar 2,9% hoger dan vorig jaar. Dit is de hoogste groei in ruim 5 jaar. Het werkloosheidspercentage is inmiddels gedaald van 7 naar 6,2%. Mooie cijfers die echter ook het nodige arbeidspotentieel vragen. De arbeidsmarktkrapte die verwacht wordt, vergt zowel van u als lezer als van ons de nodige creativiteit en ‘logistiek’ om de juiste man/vrouw op de juiste plaats te krijgen. En de toenemende grilligheid van het werkaanbod maakt deze uitdaging nog groter.

 

Kansen

Het Logistics Labour Survey 2006 laat het effect van deze trends op uw personele organisatie zien en geeft aan waar de kansen liggen om uw organisatie op een hoger plan te brengen. Als arbeidsmarktspecialist zien we het als onze taak de trends en de ontwikkelingen in de logistiek te volgen en haarscherp voor u in kaart te brengen. Met het derde Logistics Labour Survey bieden wij u de mogelijkheid uw personele organisatie te benchmarken aan uw branchecollega’s. Zo willen wij ook een bijdrage leveren aan de professionaliteit van arbeid van deze voor Nederland zo belangrijke bedrijfstak. Net als voorgaande jaren is dit boekje een initiatief van Tempo-Team in samenwerking met vakblad Logistiek en Nederland Distributieland. Ik wens u veel plezier met het lezen van het Logistics Labour Survey 2006.

 

Brochure opvragen

U kunt de hele brochure opvragen via de site van Tempo-Team.

Reageer op dit artikel