artikel

Meetweetjes

Home

Meetweetjes
Vela Arbo tips

Voor medewerkers die werkzaam zijn bij paktafels of in consolidatiestations, is één van de eerste voorwaarden voor goed en gezond werken de juiste werkhoogte. Vergelijk het maar met staan aan een te laag aanrecht in de keuken. Binnen de kortste tijd heb je last van je rug. Wat meer wijdbeens staan tijdens het werk verlicht de pijn, maar is natuurlijk niet de goede oplossing.

Soms zijn voorgeschreven standaard werkhoogtes ook niet de juiste oplossing, zo bleek bij dit bedrijf. Steeds vaker meldden de medewerksters rugproblemen. Ze konden gewoon niet goed bij hun werkplek komen. Vaker dan normaal werd de grijphoogte als probleemgeval gemeld.

De VelA-keurmeester hoorde de klacht aan en constateerde dat de gemiddelde lichaamslengte van de personeelsleden op het station duidelijk kleiner was dan gebruikelijk en in de rest van het bedrijf. Gelukkig kon de werkhoogte worden aangepast. Een extra opstapbeugel levert daarbij precies die extra grijphoogte op om goed en plezierig te kunnen werken. Meten is weten, zo blijkt maar weer eens. En alleen gewapend met de juiste informatie kun je de juiste beslissingen nemen.

Reageer op dit artikel