nieuws

Iveco brengt Nikola Tre in 2021 naar Europa

Distributie 851

Iveco en Nikola komen met de eerste batterij-elektrische voertuig (BEV) voor de Europese markt, de Nikola TRE. Slechts drie maanden na de aankondiging van het partnerschap werd deze truck gepresenteerd in Turijn.

Iveco brengt Nikola Tre in 2021 naar Europa

De batterij elektrische Nikola TRE is gebaseerd op de Iveco S-Way. De ontwerpintegratie is een natuurlijk gevolg van een partnerschap tussen de twee bedrijven dat dateert uit 2018, bij het maken van de eerste prototype van de TRE. De aandrijflijn die is gebruikt, is van Nikola en FPT. De eerste BEV-versie van de Nikola Tre wordt in 2021 op de markt verwacht. Twee jaar daarna zal ook de versie met brandstofcel volgen.

Lees ook: De alternatieven voor diesel – dit zijn ze

Concepttruck

De BEV-versie van de Nikola Tre heeft een actieradius van 500 km. De waterstofversie kan tot ongeveer twee keer zo ver rijden. De Tre die maandag in Turijn werd gepresenteerd is een concepttruck. De uiteindelijke versie van de Tre wordt gepresenteerd op de IAA in 2020.

De Tre wordt straks door Iveco in Europa gebouwd.

Lees ook: Nikola sleept Tesla voor de rechter

Reageer op dit artikel