nieuws

Uber Freight opgelet: dit Nederlandse bedrijf komt er aan

Distributie 1385

Uber Freight heeft zijn zinnen gezet op Europa. Maar de Amerikanen zijn niet de enige die zich storten op slimmer, efficiënter transport van goederen. De Nederlandse concurrent heet Miles.Delivery

Uber Freight opgelet: dit Nederlandse bedrijf komt er aan

Koeriersritten in Nederland een stuk duurzamer maken door vraag en aanbod middels GPS op elkaar af stemmen. Dat is in een notendop waar Miles.Delivery voor staat. De start up, onderdeel van transportbedrijf MSG, noemt zichzelf een ‘veredelde Uber oplossing.’

Combineren van zendingen

Vreemd is dat niet want het achterliggende doel van Miles.Delivery is hetzelfde; namelijk via een slimme app slimmer, sneller en efficiënter on demand goederen van A naar B transporteren. Erik van den Bergh van moederbedrijf MSG: “Het is bijvoorbeeld mogelijk om zendingen te combineren of toe te voegen op een route.”

 


Waar Uber Freight zich voornamelijk bezighoudt met grote ladingen. Stort het Enschedese bedrijf zich op kleine pakketten die haast hebben. Van den Bergh van MSG: “We focussen ons op kleine pakketten en spoedzendingen.”

Miles.Delivery is drie jaar geleden ontstaan binnen MSG als interne oplossing om de koeriers efficiënter te laten opereren. Sinds 1,5 jaar is de dienst extern gegaan. Hoewel koeriers, er zijn er 900 aangesloten bij de app, al via de app zendingen vervoeren voor omringende landen, is de app nog enkel voor Nederland beschikbaar. “Dat wordt de volgende stap; om de app ook in andere landen beschikbaar te maken.”

Reageer op dit artikel