nieuws

PostNL klant kan bezorger live volgen

Distributie 961

PostNL breidt zijn track&trace functionaliteit uit voor de last mile. E-commerce klanten kunnen realtime de bezorger volgen via de app.

PostNL klant kan bezorger live volgen

Precies weten waar de bezorger zich bevindt en wanneer die voor de deur staat. PostNL lanceert deze nieuwe functionaliteit in zijn app, melden diverse media waaronder Tweakers.  Met de nieuwe tool komt PostNL de e-commerce de klant tegemoet die niet onnodig lang thuis wilt wachten op zijn pakket.

PostNL Postman never rings twice

De functionaliteit zal het pakketbedrijf ook helpen zijn percentage geslaagde eerste leveringen verhogen. Niet onbelangrijk nu PostNL niet twee meer keer aan de deur komt voor hetzelfde pakket. De positie van de bezorger wordt bepaald op basis van een vooraf ingestelde route op basis van het aantal punten waar de bezorger langs moet. Dit uit veiligheidsoogpunt van de chauffeur.

Een nadeel is dat wanneer de  bezorger afwijkt van de ideale route, het voor de klant niet meer zichtbaar is waar hij zich exact bevindt. De nieuwe functionaliteit geldt voorlopig alleen voor avondleveringen.

 

Reageer op dit artikel