nieuws

Pon koopt last mile specialist Urban Arrow

Distributie 848

Pon Bike neemt het Nederlandse elektrische transportfietsenmerk Urban Arrow over. Urban Arrow is actief in 20 landen en daarmee een van de snelst groeiende producenten van elektrische transportfietsen ter wereld. De overname van Urban Arrow past naadloos in het streven van Pon om de stad bereikbaar te houden.

Pon koopt last mile specialist Urban Arrow

Urban Arrow maakt elektrische transportfietsen voor zowel de consumenten- als zakelijke markt. Vooral in de zakelijke markt richt het zich op zogeheten last-mile mobiliteit en maakt fietsen voor bedrijven als Albert Heijn, PostNL, DHL en UPS.  Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in Nederland, Duitsland en België, maar groeit ook snel in Noord-Amerika.

Pon: de stad bereikbaar houden

Elektriciteit geeft de fiets volgens Pon Bike veel meer mogelijkheden dan ooit tevoren in het streven om de stad bereikbaar te houden. Marc Bakker, ceo van Pon Bike. “Urban Arrow is  een mooie aanvulling op ons portfolio van premium fietsmerken en duurzame concepten.”

 

Lees ook
‘Vrachtfiets pas lonend bij korte ritten’

 

Urban Arrow blijft zelfstandig opereren

Binnen Pon Bike zal Urban Arrow zelfstandig vanuit Amsterdam blijven opereren, waarbij het merk verder in Nederland en ook internationaal wordt uitgebouwd. Urban Arrow is tien jaar geleden opgericht door Jorrit Kreek en Gerald van Weel. Zij blijven leiding geven aan Urban Arrow. Kreek: “Nu we Pon Bike als krachtige partner naast ons hebben staan, kunnen we blijven innoveren en met onze smart urban mobility oplossingen een bijdrage leveren aan de stad van de toekomst.”  “Met de mobiliteit en duurzame ambities, naast de slagkracht, van Pon Bike kunnen we nu nog sneller opschalen”, vult Gerald van Weel aan.

 

Lees ook
Red je Pakketje draait succesvolle pilot met elektrische fiets

 

Pon Bike is een top-vijf speler in de mondiale fietsenmarkt met internationale A-merken als Gazelle, Kalkhoff, Cervélo en Santa Cruz. Ook heeft het andere innovatieve concepten als Swapfiets en Lease-A-Bike. Pon Bike is onderdeel van Pon Holdings, de grootste mobiliteitsgroep van Nederland.

Bron: Tweewieler.nl

Reageer op dit artikel