nieuws

Packs test emissievrije last mile met driewieler

Distributie 524

De last mile emissievrij en per driewieler. Pakketbezorger Packs test samen met logistieke dienstverlener Veendam/A7Logistics deze gecombineerde opties in Groningen.

Packs test emissievrije last mile met driewieler

De last mile proef met een emissievrije driewieler is vandaag gestart in de stad Groningen. Packs maakt gebruik van de bezorgfiets Rytle waarbij de bestuurder droog onder een overkapping zit. Voor de proef van zes maanden bundelt Packs de krachten met CityE en Dropper.

Rytle last mile voertuig

Directeur Rene Nijenbrinks van Packs en van A7Logistics: “De Rytle heeft een verwisselbare container. Vanuit ons PacksCenter in Veendam kunnen wij dus meerdere Rytle containers (1,5 kubieke meter inhoud red.) bij onze hub in Groningen afleveren die vervolgens aan de bezorgfietsen worden gekoppeld om in de emissievrije zone pakketten af te leveren. Als alle pakketten zijn bezorgd en de container leeg is wordt op de hub een nieuwe container aangekoppeld.”

Lees ook
Last mile e-commerce: goedkoop boven groen

Micro magazijnen en kleine voertuigen hebben de (last mile) toekomst

UPS test ook Rytle

Ook UPS heeft de Rytle ontdekt. De mondiale pakketreus werkt nauw samen met start up Rytle dat bijna drie jaar terug met een innovatief last mile concept op de markt kwam. Micro magazijnen zijn de basis van het concept dat de stad moet ontzien van grote, zware, vervuilende bestelwagens. Rytle, onderdeel van Krone, heeft een elektrisch aangedreven vrachtfiets ontwikkeld dat een rolcontainer met een inhoud van 1,5 kubieke meter kan vervoeren. Ook een pallet behoort tot de mogelijkheden.

Mocht de proef met de Rytle succesvol zijn dan ziet Packs landelijke mogelijkheden voor groene stadslogistiek. Packs beschikt over zeventig PacksCenters in de Benelux.

 

Reageer op dit artikel