nieuws

Nederlandse tachograaf fors duurder dan omringende landen

Distributie 402

De tarieven voor tachograafkaarten zijn flink hoger in Nederland dan in omringende landen. De kosten per tachograafkaart schelen al snel vele tientjes.

Nederlandse tachograaf fors duurder dan omringende landen

Nederlandse tachograafkaarten zijn fors duurder dan bijvoorbeeld in Duitsland of België. Dit blijkt uit het benchmarkonderzoek dat door minister Van Nieuwenhuizen openbaar is gemaakt. Uit de rapportage van het ministerie blijkt dat een tachograafkaart in Nederland 95 euro exclusief btw kostte in 2017, terwijl voor dezelfde kaart in België, Spanje, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk tussen de 32 en 50 euro werd afgerekend. Inmiddels is het Nederlandse tarief 100 euro.

Verlaging tachograafkaart

Evofenedex, TLN, KNV, BOVAG en RAI stellen al jaren dat deze tarieven omlaag moeten. Zij roepen de minister van Infrastructuur en Waterstaat dan ook op om de prijs voor een tachograafkaart snel en drastisch te verlagen.

 

 

TLN, KNV, evofenedex BOVAG en RAI Vereniging stelden deze zomer op basis van een eigen onderzoek al vast dat de prijs voor deze kaarten in Nederland tot wel 70 procent  De minister heeft aangekondigd dat in 2020 een nieuw tariefstelsel zal worden ingevoerd op basis waarvan de prijs voor de tachograafkaart omlaag gaat.

Reageer op dit artikel