nieuws

Last mile e-commerce: goedkoop boven groen

Distributie 765

gemak en geld zijn nog altijd doorslaggevende factoren binnen e-commerce. De online shopper wil zijn bestelling snel en het liefste thuis bezorgd krijgen. Duurzaamheid is minder belangrijk.

Last mile e-commerce: goedkoop boven groen

Same day delivery, thuis bezorgen en liever goedkoper dan groen. Dat zijn de belangrijkste voorkeuren van de online shopper als het gaat om de last mile.

Online shoppers willen hun aankopen zo snel mogelijk ontvangen. Een snelle levertijd, binnen één dag, is dan ook voor 42 procent van de respondenten de belangrijkste bezorgoptie in een webwinkel. Thuis afleveren is voor 33 procent het allerbelangrijkste.

 

 

Dat blijkt uit onderzoek van Capterra. Het onderzoeksbureau voerder in de maand oktober 2019 deze online-enquête uit onder 194 Nederlandse online shoppers tussen de 18 en 85 jaar, waaronder 88 mannen en 106 vrouwen.

Duurzaamheid

En hoe zit het met duurzaam verzenden? Kiest de klant voor groen? Capterra stelde de respondenten op de proef en gaf de respondenten twee bezorgopties: Groen: bezorging van je pakketje met duurzame bezorging met de fiets of door een elektrisch voertuig voor € 4,35 Wit: bezorging van je pakketje door bezorging met een bestelbusje voor € 3,60

E-fulfilment: dit is het dit zijn de feiten


E-fulfilment. Wie zijn de spelers, waar liggen de grootste uitdagingen en hoe kun je die aanpakken? Analyse, achtergrond en praktische oplossingen over misschien wel de snelst groeiende tak in de logistieke sector.

Zo staat het ervoor >>>

67 procent kiest voor het (witte) bestelbusje. Goedkoper verzenden wint het dus nog van duurzaam verzenden. Een derde van de consumenten koos wel voor groen.

Same day: interesse ja betalen ho maar

Een conclusie die overeenkomt met de uitkomst van het onderzoek van vergelijkingswebsite Kieskeurig.nl begin dit jaar. Same day delivery wint aan bekendheid en populariteit onder consumenten. Bereid tot betalen voor de extra logistieke service is er amper, luidde toen de conclusie.

 

 

 

Reageer op dit artikel