nieuws

DHL versnelt treinverbinding naar China

Distributie 1009

DHL Global Forwarding heeft drie extra Rail Competence Centres in Europa geopend. Het doel is het containerverkeer naar en van China te versnellen.

DHL versnelt treinverbinding naar China

De nieuwe spoorwegdienst, actief tussen Xi’an in China en Hamburg en Neuss in Duitsland, is opgezet in samenwerking met Xi’an International Inland Port Investment Development Group Co. Ltd. en verkort de transittijd van 17 dagen tot tussen 10 en 12 dagen.

De nieuwe railservice wordt gelanceerd in samenwerking met Xi’an International en zal lopen tussen Xi’an in Noord-centraal China naar Hamburg en Neuss in Duitsland. De route van 9.400 km loopt door Kazachstan, Rusland, Wit-Rusland en Litouwen voordat het Neuss aan de Rijn bereikt.

 

dhl rail china

 

DHL zegt in een verklaring dat de “snelste spoorverbinding tussen China en Duitsland is gemaakt met de steun van China Railway, Belintertrans, RTSB Gmbh en UTLC-Eurasian Rail Alliance”. Het goederenvervoer per spoor tussen de twee uiteinden van Eurazië is de afgelopen jaren gegroeid. In 2018 werd er 325.000 TEU vervoerd via de Noord-Euraziatische corridor, volgens een rapport dat dit jaar door de Europese Commissie is vrijgegeven melden diverse media. Ditzelfde rapport voorspelt dat in 2030  dit aantal kan stijgen tussen de 437.000 en ruim 4 miljoen TEU.

Met de nieuwe railterminals speelt DHL alvast in op die verwachte groei. De lokale spoorwegcentra zijn gevestigd in Le Havre, Frankrijk, Felixstowe, VK en Genua, Italië en zijn bemand met China Rail Experts die klanten adviseren en vrachtvolumes efficiënt coördineren.

 

 

Lees ook
China per trein: deze logistieke dienstverleners hebben het (juiste) spoor gevonden?

 

“We hebben een aanzienlijke toename van het vrachtvolume per spoor gezien langs de‘ New Silk Road ’van China naar Europa en vice versa,” verklaart Thomas Kowitzki, hoofd van China Rail. Met ons groeiend aantal toegewijde Country Rail Competence Centers en geavanceerde spoordiensten bieden we de juiste portfolio van transportexpertise en oplossingen voor onze klanten, terwijl hun activiteiten tussen Europa en Azië blijven groeien,.

De Xi’an-Duitsland spoorverbinding biedt klanten realtime mijlpaalzichtbaarheid, met behulp van GPS-tracking van zendingen via het iSee-softwareplatform om verladers deur-tot-deur zichtbaarheid en inzicht te geven in eventuele verzenduitzonderingen zodra deze zich voordoen.

 

 

Reageer op dit artikel