nieuws

CB stapt over op HVO-biodiesel

Distributie 428

Logistiek dienstverlener CB is onlangs met een belangrijk deel van zijn vrachtwagenpark overgestapt op een dieselbrandstof die voor 20 procent bestaat uit HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). HVO is een afvalproduct uit resten van plantaardige oliën die eerst een voedseldoel hebben gediend. Met HVO realiseert CB volgens eigen zeggen een CO2-reductie van 17 procent en een fijnstofreductie van 32 procent.

CB stapt over op HVO-biodiesel

De overstap naar HVO past in het streven van CB om 80 procent fijnstof en 40 procent CO2 te reduceren volgend jaar. Voor de duurzame diesel sloot CB een contract bij brandstofleverancier H. van Dijkhuizen uit Tiel.

HVO past in duurzaamheidsambities CB

Volgens Manager Vervoer CB, Arjan de Jong, is de logistiek dienstverlener uit Culemborg continu bezig om zijn vervoer vergaand te verduurzamen. “Dit doen wij door het reduceren van het aantal kilometers, door slim samen te werken met andere vervoerders. Door te investeren in duurzame technologieën en brandstoffen en onze chauffeurs te coachen op duurzaam rijden.” De Jong, die vorige week tijdens de Summit Ketenregie in Nijmegen ook uitgebreid inging op de duurzaamheidsstrategie van CB, stelt dat de overstap naar HVO goed past in de duurzaamheidsambities van de logistiek dienstverlener.

 

40 procent fijnstofreductie

CB kreeg eerder dit jaar de Lean and Green star voor CO2-reductie. Volgend jaar wil de logistiek dienstverlener een CO2-reductie van 40 procent realiseren en een fijnstrofreductie van 80 procent ten opzichte van 2015. CB investeert hiervoor in LNG-en CNG-trucks, Euro 6-motoren, elektrisch vervoer en intelligente planning met vervoerspartners.

Lees ook: LNG of HVO? De keuze en mening van 4 bedrijven

 

Reageer op dit artikel