nieuws

Zalando test elektrische bezorging

Distributie 630

’s Morgens besteld ‘ s avonds met een elektrische auto bij de voordeur afgeleverd: Zalando test pakketbezorging met elektrische voertuigen in Hamburg.

Zalando test elektrische bezorging

Voor de test, die drie maanden duurt, gebruikt Zalando elektrische voertuigen die worden aangedreven door groene stroom. De klimaatvriendelijke vloot bestaat uit vier verschillende e-voertuigmodellen van Mercedes, Nissan, Renault en een microleveringsvoertuig van de fabrikant ARI Motors.

Er zijn in totaal 24 voertuigen in gebruik: ze dragen het Zalando Plus-logo en het opschrift “Small Footprint. Big Benefit”. Zalando doet de test met leden van zijn loyaliteitsprogramma Zalando Plus.

600 oplaadpunten

Voor het project werkt Zalando samen met verschillende logistieke partners. Zalando is verantwoordelijk voor het plannen en leveren van de laadinfrastructuur. Christian Scheffler, directeur Zalando Premium Logistics: “De nieuwe pilot in Hamburg is een belangrijke stap om klanten in Hamburg klimaatvriendelijke diensten te kunnen aanbieden. Met meer dan 600 oplaadpunten is de Hanzestad is een ideale plek om klimaatvriendelijke logistieke concepten te testen met onze logistieke partners.”

Robots testen

Zalando test volop met nieuwe systemen om zijn in en externe logstiek te verbeteren. Zo testte het bedrijf recent nog social delivery als last mile optie. In Zweden test de e-commerce gigant volop robots in zijn distributiecentrum. 

Reageer op dit artikel