nieuws

UPS mag met drones bezorgen

Distributie 1128

UPS mag met drones bezorgen op ziekenhuiscampussen in de Verenigde Staten. UPS heeft hiervoor toestemming gekregen van de luchtvaartautoriteit FAA. Hiermee zet de bezorgreus een volgende stap richting leveren aan consumenten.

UPS mag met drones bezorgen

UPS is een stap dichterbij bezorging per drone aan consumenten. De pakketreus mag nu ongelimiteerd drone leveringen doen op ziekenhuiscampussen in de Verenigde Staten.

UPS is niet onbekend met droneleveringen aan dergelijke campussen. UPS Flight Forward, zoals de dochteronderneming wordt genoemd, heeft al ruim 1000 vluchten uitgevoerd. Met de toestemming van de FAA nu vervallen eerdere limieten.

 

Lees ook
UPS-bestelbus laat drone pakket bezorgen

 

Commerciële drones

UPS heeft echter nog steeds te maken met ernstige beperkingen voordat het een grote commerciële operatie met drones kan uitvoeren. Drones mogen bijvoorbeeld niet voorbij het zicht van de operator vliegen zonder een FAA-vrijstelling voor elke route. Ook heeft elke vlucht een afzonderlijke operator nodig.

UPS wil in de toekomst dat een operator meerdere drones mag laten vliegen. Scott Price, de chief strategy officer van het bedrijf, zei dat UPS uiteindelijk FAA-toestemming zal vragen om een ​​enkele operator tegelijkertijd met meerdere drones te laten vliegen.

Met het luchtvaartmaatschappijcertificaat kan UPS met drones vliegen van meer dan 25 kilo, “maar we zijn er niet zeker van dat we daar de hardware voor hebben”, zei Price in een interview. UPS gelooft dat drone bezorging voor same day delivery  met grotere pakketten nog jaren duurt.

Reageer op dit artikel