nieuws

Uber Freight breidt uit naar Polen

Distributie 785

Uber Freight breidt zijn vrachtdienst uit. Na Nederland en Duitsland is nu Polen aan de beurt.

Uber Freight breidt  uit naar Polen

Ruim vier maanden nadat Uber Freight zijn vrachtplatform lanceerde in Nederland, steekt het nu door naar Polen. Polen is geen onbekend land voor Uber. Eerder al werden de taxidienst en Eats in het land gelanceerd.

Poolse vervoerders en verladers hebben veelal dezelfde pijnpunten als hun Europese collega’s en kunnen daarom ook profiteren van de door Uber Freight ontwikkelde technologie, stelt Daniel Buczkowski, Head of European Expansion bij Uber Freight.

uberZo wil Uber Freight Europa veroveren

Uber Freight heeft zijn zinnen gezet op Europa. Het ‘asset free’ online vrachtuitwisselingsplatform ziet zichzelf als ‘de 3pl’er’ en wil na de taximarkt nu de transportmarkt ontwrichten. Hoe het techbedrijf dat wil doen? Met slimme technologie en door open en eerlijk te zijn richting verladers en transporteurs. Lees hele artikel >>>

Veel kleine transporteurs

De Poolse transportsector is bijvoorbeeld sterk versplinterd en wordt gekenmerkt door veel kleinere ondernemingen. Net als in andere markten, ondervindt deze groep de meeste problemen met het creëren van een toekomstbestendige bedrijfsvoering.

“We zijn verheugd om onze aanwezigheid in Polen verder uit te breiden met de introductie van Uber Freight. Ons platform biedt vervoerders van alle groottes toegang tot een uitgebreid aanbod van betrouwbare ladingen. Daarnaast kunnen we hiermee de verwachte economische groei van Polen ondersteunen en tegelijkertijd de industriestandaarden verder verbeteren.”

 

 

 

Reageer op dit artikel