nieuws

Transportbedrijf moet 45.000 euro nabetalen aan werknemers

Distributie 3460

Wemmers Tanktransport uit Bleskensgraaf moet zijn chauffeurs definitief alle gewerkte uren uitbetalen. Een eerdere uitspraak van de rechter daarover, kan niet meer worden teruggedraaid nu de beroepstermijn voorbij is.

Transportbedrijf moet 45.000 euro nabetalen aan werknemers

Het tanktransportbedrijf uit Bleskensgraaf moet betaalde chauffeurs per rit maar een maximaal aantal uren uit. Daardoor liepen de chauffeurs veel overuren mis. De bepaling stond in een handboek voor chauffeurs, en bij sollicitaties werd gezegd dat de vakbond akkoord was met die regeling. Dat was niet zo en dus stapte FNV naar de rechter. Die gaf de vakbond gelijk.

Ook in hoger beroep haalde Wemmers bakzeil. Wemmers dreigde nog naar de Hoge Raad te stappen, maar heeft dat niet gedaan. Nu is het termijn verstreken en staat de uitspraak van het hoger beroep vast.

Wemmers moet vier chauffeurs 45.000 nabetalen. Dat heeft het bedrijf inmiddels gedaan. Daarmee is de kous nog niet af voor het bedrijf. In totaal hebben een paar honderd chauffeurs die er werken of gewerkt hebben recht op nabetalingen: dat kan in de miljoenen lopen, stelt Edwin Atema van FNV.

 

Reageer op dit artikel