nieuws

Mercedes-Benz Trucks helpt sector met werving chauffeurs

Distributie 884

Mercedes-Benz Trucks Nederland is een campagne gestart om transportbedrijven te helpen met het werven van truckchauffeurs. Er is een website ontwikkeld waarop klanten van de truckfabrikant hun chauffeursvacatures kunnen plaatsen.

Mercedes-Benz Trucks helpt sector met werving chauffeurs

De landelijke campagne vertaalt zich in een website met informatie over het chauffeursvak en vacatures van transportbedrijven en een bijbehorende campagnefilm. Daarin wordt een ode aan het chauffeursvak gebracht. De film toont wat het beroep van vrachtwagenchauffeur te bieden heeft: vrijheid, een gevarieerde werkomgeving, werken met de nieuwste technieken en voertuigen en klantcontact. De film moet potentiële chauffeurs prikkelen om naar de website met vacatures te gaan. Hier staat onder meer informatie over de mogelijkheden tot (om)scholing en chauffeursvacatures.

 

Lees ook: Schouderklopjesdag voor vrachtwagenchauffeur komt er aan

 

Chauffeurstekort remt groei bedrijven

Met deze website en campagnefilm wil Mercedes-Benz Trucks de transportsector helpen het chauffeurstekort te reduceren. Al jaren hebben transportbedrijven te maken met een tekort aan truckchauffeurs. Dit zorgt er zelfs voor dat de groei van Nederlandse bedrijven volgens Mercedes-Benz Trucks wordt geremd. Diverse brancheorganisaties, het UWV en ook transportbedrijven hebben al initiatieven ondernomen om chauffeurs te werven. Nu gaat dus ook een truckfabrikant zich hierin begeven en rijkt de logistieke sector de helpende hand. Mercedes-Benz Trucks Nederland is daarmee het eerste vrachtwagenmerk met een eigen chauffeurscampagne.

Lees ook: Personeelstekort in de logistiek: de stand van zaken

 

Reageer op dit artikel