nieuws

IPP Benelux start proef met Uber Freight

Distributie 561

Minder lege vrachtwagens, meer efficiëntie en lagere CO2-uitstoot. Om dat te bereiken , gaat IPP Benelux, pooler van houten pallets en kisten, samenwerken met Uber Freight.

IPP Benelux start proef met Uber Freight

De proef met Uber Freight, dat sinds dit jaar operationeel is in Nederland,  moet leiden tot een lagere  CO2 uitstoot. Na het opbouwen van een netwerk van leveranciers die de vrachten vervoeren, koos Uber Freight voor een proef met IPP Benelux om optimaal te kunnen voldoen aan de vervoerseisen van verladers.

IPP werkt nauw samen met leveranciers zoals Uber Freight om het aantal benodigde voertuigen en kilometers voor ophalen, terugbrengen en herstel te minimaliseren. Efficiënter gebruik van het materieel leidt tot minder CO2-uitstoot.

 

Lees ook
Zo wil Uber Freight Europa veroveren

 

De twee bedrijven zijn in de laatste week van juni gestart met routes op basis van de regelmaat dat zij voorkomen. Mark Hulland, operations manager van IPP Benelux: “We verhogen geleidelijk het volume op deze ritten en helpen Uber met hun benchmark door ook moeilijke routes in hun netwerk te gebruiken. We maken met onze ladingen gebruik van routes waar sommige van de transporteurs mee worstelen. Dat is een win-win situatie.”

Iedere kilometer telt

Dan Buczkowski, verantwoordelijk voor uitbreiding van Uber Freight in Europa: “Het is een goede match. Samen met partners als IPP Benelux gaan we de belangrijkste uitdagingen op de markt van vrachtvervoer aan.”

Indien de pilot succesvol is, wordt de samenwerking uitgebreid naar het Pallet Return System (PRS) en andere Europese landen.

 

 

 

Reageer op dit artikel