nieuws

Dit is de eerste elektrische bestelauto van Rolling the City

Distributie 704

Nederland is een elektrische bestelauto rijker. Rolling the City presenteerde donderdag zijn eerste model. Er moeten er meer volgen.

Dit is de eerste elektrische bestelauto van Rolling the City

LEVV’s, licht elektrische vrachtvoertuigen, zijn een prima alternatief voor 10 tot 15 procent van de bestelautoritten in grote steden. Dat bleek uit het eindrapport van het LEVV-LOGIC-project dat medio 2018 werd gepresenteerd. Een gegeven waar Amsterdamse start up op inspeelt door de lancering van een serie licht elektrische voertuigen. Ok speelt de startup hiermee in op de oprukkende emissievrije binnensteden in Nederland.

 

elektrisch

 

Regis Epic0. Zo heet het licht elektrische voertuig (LEVV) dat Amsterdamse binnenstad duurzamer en leefbaarder wil maken. Het voertuig is per direct leverbaar en verkrijgbaar in verschillende opbouwvarianten voor uiteenlopende cargo-toepassingen.

 

Lees ook 
Elektrische markt wordt nu echt volwassen

 

Onder het toeziend oog van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid, toeleveranciers en partners trok Rolling the City donderdag het doek van de compleet nieuwe, elektrische Regis Epic0. Regis Motors is de Italiaanse fabrikant van de Epic0 en onderdeel van Mecaprom Motors.

 

elektrisch

 

De Regis Epic0 heeft een laadcapaciteit van 700 kg, is volledig elektrisch aangedreven en heeft een actieradius van 70 kilometer. De Epic0 debuteerde als pick-up, als dichte besteller en als chassiscabine. Vanaf januari breidt Rolling the City de serie verder uit met een kipper en speciale versies voor koeltransport en afvalcollectie.

Tweede elektrisch model op komst

Medio volgend jaar komt het bedrijf met een tweede, kleinere variant op de markt.; Epic0 met een achterklep. Deze krijgt een laadvermogen van 400 kg, een vergelijkbare actieradius.

Lees ook
Amazon koopt 100.000 elektrische bestelbussen

Reageer op dit artikel