nieuws

Blockchain platform Vinturas strikt nieuwe partner

Distributie 638

Vinturas, een blockchain consortium van toonaangevende Europese logistieke dienstverleners in de automotive business, is een nieuwe partner rijker.  Groupe CAT heeft zich bij het consortium gevoegd. HIermee is het blockchain platform goed voor het beheer van 12 miljoen voertuigbewegingen per jaar.

Blockchain platform Vinturas strikt nieuwe partner

Met de toetreding van Groupe CAT zal Vinturas betrokken zijn bij meer dan 25 procent van alle supply chain voertuigbewegingen in de automotive industrie in Europa.

Vinturas is opgericht begin 2019 onder aanvoering van Jon Kuiper, voormalige ceo van Koopman Logistics. Vinturas is een digitaal platform gelanceerd op basis van blockchain technologie. Het platform maakt alle stappen van de logistieke keten voor nieuwe en gebruikte voertuigen inzichtelijk.

Zo wil Nederlands blockchain platform logistiek automotive veranderen

Vier Europese logistiek dienstverleners in de automotive bundelen hun krachten op het gebied van blockchain. Onder aanvoering van Jon Kuiper, voormalige CEO van Koopman Logistics, willen de bedrijven via blockchain meer openheid scheppen in de supply chain en in het vervoer en opslag van nieuwe en gebruikte auto’s. Lees het hele artikel >>>

 

Jon Kuiper: “Nu Groupe CAT zich bij het consortium aansluit, is Vinturas het toonaangevende digitale platform in onze branche geworden. De digitalisering van de Finished Vehicle Supply Chain zal onze klanten, van OEM tot dealer, eindelijk de inzichten en meerwaarde bieden waar de industrie op heeft gewacht.”

 

 

Reageer op dit artikel