nieuws

UPS nieuwste trucks schakelen automatisch over op elektrisch

Distributie 580

UPS introduceert vijftien nieuwe voertuigen in zijn Britse vloot die een groter rijbereik bieden in vergelijking met traditionele EV’s, maar die ook in staat zijn volledig elektrisch te rijden wanneer dat nodig is.

UPS nieuwste trucks schakelen automatisch over op elektrisch

De vrachtwagens, ontwikkeld in samenwerking met de start-up van elektrische voertuigtechnologie Tevva, kunnen schakelen tussen hybride en volledig elektrische modi. De actieradius komt hierdoor uit op 400 km met hetzelfde laadvermogen van dieseltrucks met dezelfde omvang, meldt Techcrunch.

De grote actieradius is mogelijk omdat de trucks automatisch de benodigde brandstof kunnen regelen. Als de truck in een gebied komt waar elektrisch verplicht is, bijvoorbeeld in het centrum van een stad, schakelt die automatisch over van hybride op elektrische aandrijving. De trucks kunnen dit doen via geofencing

 

 

UPS maakt al gebruik van elektrische voertuigen, maar de grote winst in dit systeem zit hem in de grotere actieradius waardoor een meer efficiënte inzet van wagens gerealiseerd kan worden aldus de mondiale pakketbezorger. Wat volgens UPS zou moeten leiden tot minder auto’s op de weg en minder congestie.

UPS heeft momenteel vijftien van deze bestelwagens in gebruik in Tamworth en Southampton. Of ze op korte termijn ook in Nederland worden geïntroduceerd is onbekend.

Reageer op dit artikel