nieuws

Simplymile breidt emissieloze stadslogistiek voor Canon uit

Distributie 871

De distributie van kopieerpapier van Canon Imaging Supplies voor het Alfa-College, Noorderpoort, Hanzehogeschool Groningen, UMCG en het Martiniziekenhuis wordt voortaan uitgevoerd door Simplymile. De uitbreiding van de samenwerking tussen de stadsdistributiespecialist en het elektronicabedrijf volgt op een succesvolle last mile pilot voor de gemeente Groningen die in juni van dit jaar van start ging.

Simplymile breidt emissieloze stadslogistiek voor Canon uit

Canon gaat haar CO₂-neutraal geproduceerde zogenaamde ‘Black Label Zero-papier’ rechtstreeks vanuit de fabriek leveren aan een ‘hub’ van Simplymile aan de rand van de stad Groningen. Vanuit dit knooppunt wordt het papier door PostNL – dat landelijk nauw samenwerkt met de stadsdistributiespecialist – met elektrische voertuigen de stad ingereden. De organisaties krijgen- zo meldt Canon- ‘een volledig CO₂-neutraal product geleverd: van productie tot levering’.

Emissievrije levering

Met deze samenwerking spelen beide bedrijven naar eigen zeggen in op de wens van de gemeente Groningen om een duurzame invulling te geven aan de logistiek in de stad. Om hieraan te voldoen, maakt Canon gebruik van de Simplymile voorraadlocatie die gefaciliteerd wordt door Jan de Jong Verhuizingen uit Groningen. Vanaf nu ligt op deze hub ook het CO2-neutraal geproduceerde 75 en 80 grams papier op voorraad. Klanten met vestigingen in de stad Groningen die bij het bedrijf een bestelling plaatsen, krijgen dit papier voortaan automatisch via de stadsdistributiespecialist emissievrij aangeleverd.

Simplymile: ‘bundelen van goederen’

“Mede dankzij onze samenwerking met Canon kunnen we nu ook in Groningen een logistieke bijdrage leveren aan een beter leefklimaat in de stad: met minder fijnstof, volledig CO2-neutraal en met minder transportbewegingen”, zegt Erik Koekoek, medeoprichter van SimplyMile. Alle producten worden in bulk aangeleverd bij de hub aan de rand van de stad Groningen, waardoor leveranciers hun ritten drastisch kunnen reduceren. “Vanuit deze hub worden de producten één of enkele malen per week in één zending samengevoegd en elektrisch afgeleverd door PostNL”, aldus Koekoek.

 

Lees ook:

PostNL in zee met Dropper voor pakketbezorging in Groningen

 

Mega-stadsdc in Amsterdam

Als onderdeel van de Green Deal Zes zet Canon dit duurzame stadsdistributieconcept sinds 2017 in voor de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Groningen is overigens niet de enige Nederlandse stad die – mede onder invloed van het klimaatakkoord van Parijs – progressie maakt in het stimuleren van duurzame stedelijke distributie. Zo werd onlangs bekend dat in het westelijk havengebied van Amsterdam een nieuw mega-stadsdistributiecentrm verrijst dat moet bijdragen aan de emissievrije bevoorrading van de binnenstad. Medio 2021 moet dit logistieke centrum operationeel zijn.

Lees ook: SimplyMile en PostNL: in 2020 uitstootvrije stadsdistributie in 15 steden

Reageer op dit artikel