nieuws

Nederlanders willen niet betalen voor duurzame last mile wel wachten

Distributie 676

Duurzame last mile is niet besteed aan de Nederlandse consument. Tenminste als er voor betaald moet worden. Als de last mile gratis is, neemt het enthousiasme snel toe. Wachten is ook geen probleem.

Nederlanders willen niet betalen voor duurzame last mile wel wachten

Slechts negentien procent van de Nederlanders is bereid om extra te betalen voor een duurzame* levering van een online bestelling. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope in opdracht van Trusted Shops onder ruim 1.000 Nederlanders.

Van de mensen die bereid zijn om te betalen voor een duurzame levering zou een kwart 4,95 euro extra betalen. 71 procent van de Nederlanders kiest wel voor een duurzame levering als daar geen extra kosten aan verbonden zijn.

 

Lees ook
E-commerce en last mile: dit is de oplossing voor de toekomst?

 

Langer wachten voor duurzame last mile

Hoewel betalen een heikel punt is, is wachten dat niet. Als een pakketje duurzaam wordt geleverd, is 86 procent van de ondervraagden bereid om langer te wachten op hun online bestelling. 29 procent zou een dag langer wachten en 25 procent is bereid om twee dagen langer te wachten. De rest van de ondervraagden zou zelfs nog langer wachten op een online bestelling.

Lees ook
Same day delivery: interesse ja, betalen ho maar

 

Reageer op dit artikel