nieuws

Digitale vrachtmakelaar Ontruck verlegt werkterrein naar Nederland

Distributie 943

Vrachtplatform en logistiek dienstverlener Ontruck groeit hard. Nederland is na Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk het vierde land waar de startup een kantoor opent. Het bedrijf wordt actief in vijf steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Breda.

Digitale vrachtmakelaar Ontruck verlegt werkterrein naar Nederland

Ontruck richt zich op het regionaal transport van gepalletiseerde goederen over de weg. Daarbij biedt de Spaanse startup via een app vrachten aan die transporteurs en logistiek dienstverleners kunnen uitvoeren. Deelname aan het digitale vrachtuitwisselingsplatform is gratis.

Transport van pallets rondom steden

Vanuit vijf Nederlandse steden, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Breda biedt Ontruck toegang tot het vervoer van goederen op korte en middellange afstand. De focus richt zich vooral op het transport van goederen rondom deze grote steden.

Inzet uiteenlopende voertuigen

In de aanloop naar de officiële lancering is de startup volgens eigen zeggen met honderden vervoerders in Nederland samenwerkingen aangegaan om zo het ‘groeiende netwerk van chauffeurs in Europa verder uit te breiden’. In dit netwerk bevinden zich verschillende soorten voertuigen; van lichte voertuigen zoals bestelauto’s en bakwagens tot en met trucks en trailers.

Ontruck: ‘Nederland is een logische keuze’

Volgens Iñigo Juantegui, CEO en medeoprichter van Ontruck, biedt de transportsector in Nederland per jaar honderd miljoen ton aan gepalletiseerde goederen. “Dat gegeven zorgt ervoor dat we onze diensten kunnen uitbreiden. Geografisch gezien, is Nederland een logische keuze voor onze uitbreiding.

Meer Europese transporteurs verbinden

Ook de functie van Nederland als belangrijke logistieke hub speelt daarbij een belangrijke rol. Juantegui: “We kunnen daardoor meer Europese vervoerders en verzenders met elkaar verbinden. Met de lancering van Ontruck in Nederland bedienen we negenduizend vierkante kilometer extra en verbeteren we de service voor zowel verzenders als vervoerders.”

Profiteren van Schiphol en Rotterdam

Nederland heeft volgens de Spanjaard ook een stevige basis van transporteurs en logistiek dienstverleners die een groot aantal goederen over de weg vervoeren; meer dan elders in Europa. “Daarnaast zijn er in Nederland twee belangrijke logistieke Europese hubs: Schiphol en de haven van Rotterdam.”

Lees ook: Sjansen met de tinders van de transport

Reageer op dit artikel