nieuws

DHL lanceert multimodale oplossing voor groente en fruit

Distributie 1648

Groente en fruit via spoor en de weg. Grupag, onderdeel van DHL, heeft deze maand een intermodale service gestart tussen Valencia en de Benelux.

DHL lanceert multimodale oplossing voor groente en fruit

Spoor gecombineerd met wegtransport. Het initiatief tussen Valencia en de Benelux van voor het vervoer van groente en fruit vermindert de CO2-uitstoot met meer dan 70 procent ten opzichte van alleen wegtransport.

10.000 ton

Dat meldt initiatiefnemer Grupag, onderdeel van DHL. Per jaar zal er 10.000 ton producten per trein worden vervoerd van Valencia naar Rotterdam en van daaruit over de weg naar Amsterdam en Brussel, de twee belangrijkste exportpunten van verse Spaanse groenten en fruit voor Grupag.

Eerder dit jaar werd Coolrail gelanceerd; een directe treinverbinding voor groente en fruit tussen Rotterdam en Valencia. CoolRail is een initiatief van Euro Pool System.

Multimodaal uitbreiden naar Frankrijk en Duitsland

Verder is het bedrijf van plan om de spoorroute de komende maanden uit te breiden naar Frankrijk en Duitsland om ook voor die bestemmingen een duurzamere optie te bieden. De nieuwe intermodale reis van Valencia naar Amsterdam stoot 43.212 g CO2 per tonkilometer uit, vergeleken met 162.960 g CO2 per tonkilometer met wegtransport voor exact dezelfde route. De nieuwe transportoptie is onderdeel van een groter duurzaamheidsplan van DHL. Het concern wil de uitstoot van al zijn logistieke activiteiten tegen 2050 op nul brengen.

 

Reageer op dit artikel