nieuws

Amazon koopt 100.000 elektrische bestelbussen

Distributie 6004

E-commerce gigant Amazon; het meest waardevolle bedrijf ter wereld doet een van de grootste investeringen op het gebied van duurzaam transport. De e-commercereus koopt de komende jaren 100.000 elektrische bestelbussen.

Amazon koopt 100.000 elektrische bestelbussen

Amazon schaft de komende jaren 100.000 elektrische bestelbussen aan van het merk Rivian. Amazon doet deze mega-investering in het kader van de Climate Pledge. Het doel van deze klimaatbelofte is om in 2040 CO2 uitstootvrij te opereren, dat is  tien jaar eerder dan afgesproken tijdens de klimaatakkoorden in Parijs.

Jeff Bezos deed de aankondiging zondag tijdens een speciale bijeenkomst in Washington. “We hebben besloten onze grote schaal te gebruiken om het verschil te maken,” zei Jeff Bezos, oprichter en CEO van Amazon. “Als een bedrijf met zoveel fysieke infrastructuur als Amazon – dat meer dan 10 miljard items per jaar levert – tien jaar eerder aan de Overeenkomst van Parijs kan voldoen, dan kan elk bedrijf dat. Ik heb met andere CEO’s van internationale bedrijven gesproken en ik heb veel interesse om aan de belofte deel te nemen.”

Amazon wil in 2021 al de eerste elektrische bestelbussen op de weg hebben. In 2022 moeten 10.000 bussen op de weg zijn. Tien jaar later, in 2030, moeten alle 100.000 elektrische bestelbussen actief zijn.

 

The Climate Pledge

Today we announced our commitment to meet the Paris Agreement 10 years early. Find out what that means: sustainability.aboutamazon.com #ClimatePledge

Geplaatst door Amazon.com op Donderdag 19 september 2019

 

Dat Amazon juist de elektrische trucks van Rivian aanschaft,  is niet verwonderlijk. Amazon investeerde vorig jaar namelijk 700 miljoen dollar in het bedrijf. Door de Climate Plegde belooft Amazon 80 procent hernieuwbare energie te gebruiken tegen 2024 en 100 procent in tegen 2030. In 2040 moet het bedrijf volledig klimaatneutraal opereren.

Zonnepanelen op fulfilment centra

Tot op heden heeft Amazon 15 nutsbedrijven voor duurzame wind- en zonne-energieprojecten gelanceerd die meer dan 1.300 MW hernieuwbare capaciteit zullen genereren en jaarlijks meer dan 3,8 miljoen MWh schone energie leveren – genoeg om 368.000 Amerikaanse huizen van stroom te voorzien. Amazon heeft ook meer dan 50 zonnedaken geïnstalleerd op fulfilmentcentra en sorteercentra over de hele wereld die 98 MW hernieuwbare capaciteit genereren en jaarlijks 130.000 MWh schone energie leveren.

Lees ook
Zonnepanelen zijn steeds meer waard in de logistiek

 

 

Reageer op dit artikel