nieuws

Zalando levert ‘same day’ bestellingen uit Adidas-webwinkel

Distributie 883

Etailer Zalando bezorgt in Frankrijk bestellingen die via de webwinkel van Adidas.fr worden besteld dezelfde dag bij consumenten thuis. Het is voor het eerst dat de Duitse webwinkelgigant producten bezorgt die buiten het eigen platform zijn gekocht.

Zalando levert ‘same day’ bestellingen uit Adidas-webwinkel

De uitgebreide samenwerking met Adidas betekent een volgende stap in de platformstrategie van Zalando. Tijdens de pilotfase, die begin augustus van start ging in het eigen logistieke centrum in Moissy-Cramayel bij Parijs, verstuurt Zalando goederen en levert die dezelfde of de volgende dag bij Adidas-klanten in de Franse hoofdstad. De pakketten worden klaargemaakt in het distributiecentrum van Zalando, maar in een neutrale doos geleverd.

Bezorgvenster van twee uur

Zalando wil zijn merkpartners volgens eigen zeggen meer en makkelijkere manieren aanbieden om gebruik te maken van zijn platform. De eerste pakketjes zijn volgens de Duitse etailer al succesvol geleverd bij klanten van Adidas. Zij ontvangen hun bestellingen volgens Zalando sneller, namelijk binnen een bezorgvenster van twee uur op dezelfde of de volgende dag.

 

Zalando wil multichannel aanpak uitbreiden

De pilot duurt in eerste instantie zes tot twaalf maanden, waarna beide bedrijven de resultaten gaan evalueren. Zalando wil volgens Jan Bartels, Senior Vice President Customer Fulfilment bij Zalando, dit ‘multichannelmodel’ in de toekomst aanbieden aan zijn partners binnen de eigen Zalando Fulfillment Solutions organisatie (ZFS) die in 2016 van start ging. Ruim 100 merken zijn inmiddels bij ZFS aangesloten, wat zoveel betekent dat zij delen van hun voorraad opslaan in distributiecentra van Zalando. De Duitse e-commercepartij verzorgt voor hen de levering aan klanten in veertien Europese markten.

Lees ook: In 6 stappen naar de juiste e-fulfilment speler

Reageer op dit artikel