nieuws

Uber Freight breidt uit naar Duitsland

Distributie 807

UberFreight startte zijn Europese avontuur in Nederland. Ruim drie maanden later breidt het vrachtplatform uit naar Duitsland.

Uber Freight breidt uit naar Duitsland

Uber Freight breidt uit. Na de primeur in Nederland in Europa, volgt nu Duitsland. De introductie van Uber Freight bij onze oosterburen is volgens het bedrijf een antwoord op een recente oproep van de Duitse markt om problemen in het wegtransport, zoals logistieke knelpunten en ernstige tekorten aan chauffeurs, aan te pakken.

Wereldwijd netwerk

“In een complexe sector biedt Uber Freight oplossingen die de hele Duitse markt vooruithelpen”, zegt Daniel Buczkowski, Head of European Expansion bij Uber Freight. “We kijken ernaar uit om met ons wereldwijde netwerk en bewezen technologie vervoerders en verladers moeiteloos met elkaar te verbinden. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen profiteert.” Heineken is het eerste bedrijf dat in Nederland en Europa met Uber Freight werkt. 

Uber denkt met zijn techniek onder meer een oplossing te bieden voor het tekort aan chauffeurs. Net als in Nederland kampt ook Duitsland met personeelsproblemen. De Wereldbank schat dat ongeveer 40 procent van de Duitse vrachtwagenchauffeurs de komende tien jaar met pensioen gaat waardoor er een tekort van 150.000 chauffeurs ontstaat.

Daarnaast moet het systeem leegrijden tegengaan, aldus Uber.

 

 

Reageer op dit artikel