nieuws

Iveco lanceert nieuwe truck S-Way

Distributie 3553

Iveco komt met een nieuwe truck, de Iveco S-Way. Deze opvolger van de Stralis is een connected langeafstandsvrachtwagen waar volgens de Italiaanse truckbouwer de chauffeur centraal staat. Het hoge niveau van connectiviteit draagt bij aan het verlagen van de Total Cost of Ownership.

Iveco lanceert nieuwe truck S-Way

De Iveco S-Way is het eerste voertuig in het nieuwe Iveco Way gamma van zware trucks. Later volgt nog een X-Way (offroad) en de T-Way (vervanger Iveco Trakker). Het betreft vrachtwagens die zijn ontwikkeld om een compleet pakket aan functies en services te leveren die op de chauffeur zijn gericht met een hoog niveau van connectiviteit gericht op het verlagen van de Total Cost of Ownership (TCO). Iveco gaat met het nieuwe Way-assortiment in op de belangrijkste trends in de transportsector: vervaging van de lijnen tussen het voertuig en de diensten eromheen en de noodzaak om hoogopgeleide professionele chauffeurs aan te trekken en te behouden en steeds hogere eisen op het gebied van duurzaamheid.

Chaufeur staat centraal

Tijdens een groot evenement in Madrid, in aanwezigheid van wereldwijde partners Amazon, Shell en Microsoft, werd onlangs de Iveco S-Way gelanceerd. De nieuwe truck voert alle vooruitgangen van de vorige generaties door en voegt daaraan een nieuwe cabine toe die volledig is aangepast aan de behoeften van de chauffeur en de eigenaar. Er is niet alleen gekeken naar de werkomstandigheden van de chauffeur maar ook naar de veiligheid. Het ontwerp is zo gemaakt dat er beter zicht is rondom het voertuig. Bij het opnieuw ontwerpen van de cabine is gekeken naar de aerodynamische prestaties, waardoor het brandstofverbruik van het voertuig naar eigen zeggen met maximaal 4 procent wordt verbeterd. Ook bijdragen aan een lagere Total Cost of Ownership zijn ontwerpkenmerken zoals de meerdelige bumper die de reparatiekosten verlaagt, omdat alleen het getroffen onderdeel vervangen hoeft te worden in geval van schade.

Connected truck

De nieuwe, geavanceerde Connectivity Box in de S-Way is volgens Iveco een echte gamechanger. Het verzamelt, verwerkt en wisselt gegevens in real-time uit. Het werkt op een serviceplatform en is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft dat veilige gegevensopslag en -beheer en vele diensten met toegevoegde waarde biedt. Eigenaren en chauffeurs zijn constant verbonden met het voertuig op hun mobiele apparaat of pc via de gebruiksvriendelijke MyIveco-portal en -app. De connectiviteit is ook bedoeld om het leven van de chauffeur aan boord te verbeteren, en biedt hulp om efficiënt te rijden via de MyIveco Easy Way-app.

Lage Total Cost of Ownership

De connectiviteit is ook ontwikkeld om logistieke operators te helpen de winstgevendheid van hun bedrijf te verzekeren door de uptime van het voertuig te maximaliseren, een consistente en voorspellende service te bieden met My Iveco Way Solutions en lage Total Cost of Ownership te leveren. Het ontgrendelt ook een nieuw aanbod van premium gepersonaliseerde services, waaronder professioneel brandstofadvies, fleet management en onderhoud, om de prestaties en efficiëntie van het wagenpark te optimaliseren.

Lage emissies

Iveco combineert een lage TCO met lage emissies. Dit wordt bereikt met het nabehandelingssysteem HI-SCR en door de brandstofefficiëntie die resulteert in de geavanceerde motortechnologie en Hi-Tronix-transmissie, en de verschillende brandstofbesparende oplossingen zoals de Smart EGR.

 

Luister naar de podcast over LNG Networks

LNG

Voor logistieke operators die een ‘groen’ wagenpark willen runnen, blijft volgens Iveco de Eco S-Way Natural Power de enige LNG-truck met 460pk die een bereik heeft van maximaal 1.600 km voor langeafstandsmissies. Deze truck heeft een emissie-uitstoot die 99 procent lager is dan diesel. Hij stoot daarnaast 90 procent minder NO2 uit en met biomethaan is de emissie van CO2 95 procent lager.

Lees ook: Iveco sluit grootste LNG deal ooit

Reageer op dit artikel