nieuws

Walmart lanceert last mile met bodycams

Distributie 825

Last mile the new way? Walmart gaat boodschappen thuisbezorgen en klanten kunnen meekijken via bodycams die gemonteerd zijn op het lichaam van de bezorger.

Walmart lanceert last mile met bodycams

Klanten van Walmart kunnen dankzij de bodycams van afstand meekijken als een bezorger hun boodschappen aflevert. De nieuwe dienst heet InHome Delivery.

Klanten plaatsen hun bestelling, kiezen een aflevermoment en hebben er dan geen omkijken meer naar, is het idee van Walmart. De bezorger zal via slimme technologie het huis binnengaan en laat de klant meekijken. Hiervoor krijgen de Walmart-bezorgers extra training. Niet alleen om respectvol met andermans spullen om te gaan, maar ook leert de bezorger hoe hij de koelkast het meest efficiënt kan inrichten. ‘Nu kunnen we onze klanten niet alleen in de last mile bedienen, maar in de last 15 feet‘, aldus de keten.

Walmart-retouren

Walmart ziet nog diverse mogelijkheden voor de toekomst. Zo zal de retailer later dit jaar de InHome-dienst uitbreiden met een retourservice. Klanten kunnen hun bij Walmart.com bestelde pakketjes in thuis achterlaten, waarna de bezorger ze meeneemt.

 

Last mile test wordt werkelijkheid

InHome Delivery zal dit najaar beschikbaar zijn voor meer dan een miljoen klanten in de steden Kansas City (Missouri), Pittsburgh (Pennsylvania) en Vero Beach (Florida). De nieuwe dienst is het vervolg op de test die Walmart eerder deed met bezorgen tot in de koelkast. De test vond in 2017 plaats in Sillicon Valley.

 

 

 

 

 

Albert Heijn

Begin april meldde Distrifood dat ook Albert Heijn erover nadenkt om zijn bezorgers uit te rusten met een camera. Mee kunnen kijken moet klanten die niet thuis zijn op het bezorgmoment een veiliger gevoel geven. Het zou een aanvulling zijn op het slimme deurslot, waarmee de supermarktketen eind 2018 een pilot uitvoerde. Last mile is een belangrijk thema bij AH. Het supermarktconcern test deze zomer zijn bezorgrobot, Aitonomi genaamd, op de high tech campus in Eindhoven. Albert Heijn  gaat lunches rondbrengen met een robot.

Reageer op dit artikel