nieuws

Walmart en Amazon strijden om de beste drone

Distributie 873

Walmart en Amazon bevechten elkaar al jaren fors op het gebied van e-commerce en de last mile. De laatste slag is gewonnen door Walmart.

Walmart en Amazon strijden om de beste drone

De ultieme last mile klantbeleving. Walmart en Amazon vechten al jaren een forse strijd om de e-commerce klant van nu en de toekomst. Aan fantasie geen gebrek: warehouses onder water en vliegende e-fulfilment centers worden geopperd.

Drones

Drones staan ook al jaren op de radar. Walmart  experimenteert al sinds 2015 met drones. In 2017 kwam ‘s werelds grootste retailer met het plan drones in te zetten als winkelhulpje.
Amazon bezorgde in 2016 zijn eerste pakket per drone. In 2017 lanceerde Amazon het plan om een dronetoren in steden te ontwikkelen. En beide kemphanen zijn nog lang niet klaar met de vliegende hulpmachine.

Patenaanvragen drones

In 2018 deden de twee bedrijven beiden ruim 50 patentaanvragen voor dronetechnologie. Amazon deponeerde 54 aanvragen, Walmart deed er twee meer volgens een rapport van accountantskantoor BDO, meldt CBS News.

 

Lees ook
 Hoe Amazon en Walmart de last mile opschudden

 

Vliegtuigen

Overigens mikt Amazon niet enkel op kleine, onbemande vliegtuigen. Het grootste e-commerce bedrijf ter wereld investeert ook fors in zijn eigen vliegtuigpark. Amazon heeft aangekondigd vijftien Boeing 737-800 vliegtuigen te huren van GE Capital Aviation Service. Amazon heeft al 42 eigen vliegtuigen rondvliegen. Als het aan Jeff Bezos ligt zijn dat er 70 in 2021. Amazon wil hiermee zijn onafhankelijkheid van grote spelers als Fedex en UPS vergroten. Fedex heeft onlangs zijn luchtvrachtvervoer activiteiten voor Amazon gestopt. In datzelfde kader startte Amazon vorig jaar zijn eigen bezorgbedrijf. 

 

 

Reageer op dit artikel