nieuws

Uberfreight begint Europees avontuur met Heineken

Distributie 4265

Bierbrouwer Heineken heeft zijn eerste lading bier via het Uber Freight vrachtplatform laten vervoeren. Uber vervoerde die lading niet zelf fysiek, maar koppelde Heineken met een pool van wegvervoerders.

Uberfreight begint Europees avontuur met Heineken

Heineken is al klant van Uber Freight in Noord-Amerika. “Innovatie is een belangrijk element binnen onze bedrijfsvoering. Dit is niet anders in onze supply chain. Deze eerste Europese vracht geeft ons de kans om na Amerika, ook in Europa kennis te maken met Uber Freight. We kijken ernaar uit om nieuwe kansen zoals deze in de toekomst verder te verkennen”, verklaart Maarten Koudenburg, Senior Director Supply Chain bij Heineken Nederland.

Uber Freight: ‘barrières wegnemen’

Uber Freight, een zusterbedrijf van Uber Taxi, wil volgens eigen zeggen de barrières tussen vervoerders en verladers wegnemen en betere manieren van samenwerking creëren. Voor verladers – zoals in het geval van Heineken – kan het online vrachtuitwisselingsplatform extra capaciteit genereren. Door de technologie en oplossingen te combineren zorgt het platform volgens eigen zeggen voor een beter gebruik van de activa, meer transparantie en lagere kosten.

Lees ook: Uber Freight maakt Europees debuut, om te beginnen in Nederland

Reageer op dit artikel