nieuws

SimplyMile en PostNL: in 2020 uitstootvrije stadsdistributie in 15 steden

Distributie 2510

Stadsdistributiespecialist SimplyMile en PostNL werken in Amsterdam al nauw samen met het uitstootvrij distribueren van zakelijke goederen in de binnenstad. Daar blijft het niet bij want Jan van Deudekom – directeur van het gelijknamige verhuisbedrijf en één van de bedenkers van SimplyMile – wil samen met PostNL dit jaar de activiteiten uitbreiden naar Groningen, Den Haag, Maastricht, Utrecht en Nijmegen.

SimplyMile en PostNL: in 2020 uitstootvrije stadsdistributie in 15 steden
Jan van Deudekom (rechts) en Rogier Havelaar, directeur Stadslogistiek PostNL.

Daar blijft het overigens niet bij want SimplyMile en PostNL maken vandaag bekend dat ze volgend jaar daar minimaal tien steden aan willen toevoegen. De uitbreidingsplannen van zowel Van Deudekom als PostNL vloeien voort uit de succesvolle samenwerking tussen beide bedrijven die in 2017 werd opgestart. PostNL en Deudekom verzorgen sindsdien de uitstootvrije leveringen van voornamelijk facilitaire producten op pallets en rolcontainers aan de verschillende locaties van Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam in de stad.

Inzet lokale verhuisbedrijven

Wat met PostNL in Amsterdam kan, kan ook in andere steden was de gedachte van Jan van Deudekom. Dat leidde ertoe dat hij vorig jaar SimplyMile lanceerde, een formule met hubs aan de stadsrand, goederenbundeling en de last mile-bezorging door PostNL met elektrische voertuigen naar zakelijke klanten. Dat heeft er inmiddels toe geleid dat deze formule nu wordt uitgerold in Groningen, Den Haag, Maastricht, Utrecht en Nijmegen. Het beheer van de stadsdistributiehubs in deze steden is veelal in handen van lokale (verhuis)bedrijven. PostNL op zijn beurt neemt met de inzet van uitstootvrije voertuigen de last mile op zich. “

Green Deal ZES doelstellingen

Rogier Havelaar, directeur stadslogistiek PostNL, zegt hoge verwachtingen te hebben van de verdere landelijke uitrol van de SimplyMile hubs: “We willen vooroplopen met zero-emissie distributie. Daaraan hebben we ons verbonden met het ondertekenen van de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Dankzij de samenwerking met SimplyMile kunnen we op korte termijn in zeker tien steden zakelijke goederen uitstootvrij gaan bezorgen. En ook voor volgend jaar staat er nog het een en ander op stapel waarmee we serieus bijdragen aan het verminderen van verkeersbewegingen en verbeteren van de luchtkwaliteit in diverse steden.”

Inzetten op ketenregie

Volgens Havelaar moet dat ook want zowel SimplyMile als PostNL hebben de ambitie om in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij te bezorgen met uiteenlopende elektrische voertuigen. Havelaar: “In deze samenwerking gaat het ons niet om het verduurzamen van bestaande logistieke stromen, maar het opnieuw inrichten van de logistiek in een stad en daarbij moeten we vooral inzetten op ketenregie. SimplyMile gaat bovendien veel verder dan alleen het bieden van een overslaglocatie. Er wordt bijvoorbeeld ook voorraadbeheer aangeboden. Daarnaast kunnen we snel opschalen omdat we gebruik maken van bestaande panden van lokale ondernemers die zich hebben aangesloten bij ons initiatief.”

Eerste grote stadsdistributie-initiatief

SimplyMile is er alles aan gelegen om zo snel mogelijk actief te zijn in alle grote steden van Nederland. Havelaar: “Je kunt natuurlijk een hub openen bij een grote stad. Maar als je een grote landelijke logistiek dienstverlener hebt als klant die in alle steden goederen moet afleveren, is een standaard oplossing belangrijk. Het werkt niet als in iedere stad aparte afspraken gemaakt moeten worden met een hub-exploitant, de IT gekoppeld moet worden en facturatiestromen en aanleverspecificaties afgestemd moeten worden. Dat is omslachtig dus we hebben samen een oplossing bedacht waarmee we tegen de grote vervoerders en dienstverleners kunnen zeggen: We kunnen jouw goederen straks in tien steden een zero-emissie propositie bieden, waarbij het proces voor al deze steden op precies dezelfde standaard manier verloopt. Ik beschouw dit concept ook als een van de eerste echt grootschalige initiatieven die er voor kan zorgen dat duurzame stadsdistributie nu echt een vlucht naar voren kan nemen.”

Voldoende kritische massa

Er zijn op dit moment 11 steden waar SimplyMile concreet wordt uitgerold. Van Deudekom: “Daar kunnen we mee gaan starten. Het heeft wel eerst een aanlooptijd nodig want voorwaarde is wel dat er genoeg lading beschikbaar is van verzenders.”
Zodra dat voldoende aanwezig is dan gaat PostNL het wagenpark op poten zetten met zero-emissie voertuigen voor de last mile distributie. “Groningen, Maastricht, Den Haag, Nijmegen en Utrecht zijn steden waar we binnenkort over voldoende kritische massa beschikken dat we er zo goed als zeker dit jaar nog van start gaan.”

Voordelen in supply chain

Volgens Van Deudekom gaat dit lukken nu een grote partij als PostNL zich heeft verbonden aan deze formule. “Wij zijn het staddistributie-avontuur ooit begonnen met de Cargohoppers van TransMission. Uit de ervaring die we hiermee hebben opgedaan zijn we gaandeweg het traject er achter gekomen dat we nauwer moeten samenwerken met andere ketenpartijen. We zijn goed in het bundelen van goederen om die vervolgens met een volle auto naar een afleveradres te brengen, maar al heel snel zijn daar veel meer afleverbestemmingen bijgekomen. Daar zijn wij lokaal veel te klein voor laat staan landelijk. Als je stadsdistributie efficiënt wil doen en onderaan de streep goedkoper hebben dan moet je met experts als PostNL iets bedenken waardoor we uiteindelijk allemaal in de praktijk ons voordeel behalen binnen de totale supply chain.”

Nieuw logistieke stromen aanboren

Havelaar ziet in de samenwerking met SimplyMile een grote kans voor PostNL om nieuwe logistieke stromen te laten aansluiten zoals horeca en bouw. “Dat kunnen we op basis van de ervaringen die we in die hoek al hebben opgedaan. Er wordt door experts onder andere gesteld dat 80 procent van vervoerders die leveringen doen voor deze sectoren in steden slechts één of twee stops maken. Dat is volume die nog niet in onze business zit. Ik zie in onze samenwerking met SimplyMile mogelijkheden om voor die 80 procent nieuwe alternatieven te bieden, zodat er uiteindelijk minder vrachtwagens de stad in rijden.”

Reageer op dit artikel