nieuws

Picnic start pilot voor levering aan zakelijke markt

Distributie 531

Picnic is in Hoofddorp, Leiden en Zoetermeer gestart met de levering van boodschappen aan de zakelijke markt. Het betreft een pilot waarbij bedrijven die voor 13.00 uur in de app bestellen, gratis hun boodschappen de volgende ochtend tussen 9.00 en 13.00 uur ontvangen. Picnic volgt hiermee Albert Heijn en Jumbo die ook al enige tijd aan bedrijven leveren.

Picnic start pilot voor levering aan zakelijke markt

Volgens Michiel Muller medeoprichter van Picnic , was er veel vraag vanuit bedrijven of ze bij de online supermarkt konden bestellen. “Ze wilden de boodschappen dan wel ’s ochtends bezorgd krijgen. Daarom starten we nu in Leiden, Zoetermeer en Hoofddrop met deze ochtendbezorging, zodat men via Picnic de lunch kan laten bezorgen en zelf geen tijd kwijt is met naar de winkel gaan.”

Landelijke uitrol verkennen

De proef is bedoeld om te peilen hoe groot de interesse is bij het bedrijfsleven voor ochtendbezorging van boodschappen. Muller: “We gaan nu dus uitbreiden naar bedrijfsterreinen met onze bezorging. Met alle feedback die we tijdens de pilot van bedrijven krijgen kunnen we het aanbod verder verbeteren voor een eventuele landelijke uitrol.” Voor de zakelijke markt worden aparte pagina’s gebouwd binnen de bestelapp van Picnic.

AH en Jumbo gingen Picnic voor

Picnic is overigens niet de eerste supermarktketen die inzet op de zakelijke markt. Albert Heijn lanceerde in 2017 al speciaal assortiment voor het bedrijfsleven. Een jaar eerder begon Jumbo in Eindhoven met een test met een onlinebestelomgeving voor zakelijke klanten, meldt Distrifood. Supermarkten concurreren bij de levering van boodschappen met groothandels als Makro.

Reageer op dit artikel