nieuws

Logistieke dienstverleners starten nieuwe spoordienst Venlo Scandinavië

Distributie 2065

Drie logistieke dienstverleners slaan de handen ineen. Met ingang van 1 september wordt Venlo drie maal per week rechtstreeks per spoor verbonden met Scandinavië.

Logistieke dienstverleners starten nieuwe spoordienst Venlo Scandinavië

Cabooter Group, Westerman en DB Cargo gaan Venlo beter ontsluiten met Scandinavië. De samenwerking tussen de drie logistieke dienstverleners start op 1 september met drie vertrekmomenten. Op korte termijn zal de frequentie opgevoerd worden naar een dagelijks vertrek.

DB Schenker

Dat hebben de partijen bekendgemaakt op de stand van Limburg tijdens de vakbeurs Transport Logistic in München deze week. De tractie van de trein wordt verzorgd door DB Cargo. De trein vertrekt ’s avonds en komt de volgende avond aan in Malmö en Norrköping. In Malmö is de mogelijkheid om door te boeken naar Oslo. Als operator van de trein, stelt Westerman de trein ook open voor derden, zowel voor (mega)trailers als alle typen containers.

Huis-huis transport Westerman

Westerman verzorgt het huis – huis transport van groupage en volle wagenladingen met eigen equipment: (mega)trailers en 45 Ft containers. Daarnaast start Westerman een cross-dockoperatie op de terminal in Venlo. Niels van der Vlist, general manager van Westerman International: “Deze nieuwe spoordienst is een duurzaam, kostenefficiënt en kwalitatief alternatief voor het wegvervoer van en naar Scandinavië.”

Terminals Cabooter

Cabooter exploiteert twee rail terminals en bouwt aan een derde terminal op Trade Port Noord. Peter Pardoel board member: “Rechtstreeks drie keer per week naar Scandinavië te kunnen is goed voor de regio en de logistieke positie van Venlo.” Pierre Timmermans, Lid van de Raad van Bestuur van DB Cargo AG en verantwoordelijk voor sales over de nieuwe samenwerking: “Met ons Europese netwerk bieden wij klanten toegang tot een van de grootste spoorwegnetwerken ter wereld. We zijn dan ook blij Westerman Logistics als nieuwe klant voor DB Cargo te mogen verwelkomen.”

 

 

Reageer op dit artikel