nieuws

Export groeit bijna 2 procent

Distributie 390

Het volume van de goederenexport was in april 1,9 procent groter dan in april 2018. De groei is groter dan in de vijf voorgaande maanden.

Export groeit bijna 2 procent

In april 2019 groeide vooral de export van machines en chemische producten. Daarentegen kromp de export van elektrotechnische apparatuur. Dat meldt het CBS. Het volume van de import was in april nagenoeg gelijk aan dat van een jaar eerder. In maart groeide de export bijna twee procent.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in juni minder gunstig dan in april. Dat komt vooral doordat het producentenvertrouwen van Duitsland verslechterde en de krimp op jaarbasis van de Duitse industriële productie groter was.

 

export

 

De export van goederen maakt ongeveer drie kwart uit van de totale export. Over de export van diensten rapporteert het CBS niet maandelijks. Informatie over de totale export publiceert het CBS op kwartaal- en jaarbasis. De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.

Reageer op dit artikel