nieuws

DAF schroeft productie opnieuw terug

Distributie 1515

DAF verlaagt voor de derde keer in korte tijd de productie in Eindhoven. Met ingang van 1 juli gaat het tempo omlaag van 220 naar 200 vrachtwagens per dag. Ook op de productielocatie in het Belgische Westerlo wordt de productie teruggeschroefd.

DAF schroeft productie opnieuw terug

Dat heeft de Eindhovense vrachtwagenproducent woensdag aan het personeel laten weten, meldt het Eindhovens Dagblad donderdag.  In Eindhoven wordt afscheid genomen van zo’n 150 uitzendkrachten.

Vervanging wordt uitgesteld

DAF stelt dat als gevolg van de economische onzekerheid in Europa vervoerders terughoudend blijven in de aanschaf van nieuwe trucks. Vervanging wordt vaker uitgesteld omdat transporteurs over een relatief jong wagenpark beschikken. Eind april verlaagde DAF zijn productie van het recordniveau van 254 vrachtwagens naar 240 per dag. In mei volgde weer een verlaging.

Ook minder trucks in Westerlo

Ook in Westerlo schroeft DAF de productie van zijn CF- XF-trucks verder terug voor de tweede maal op rij dit jaar. De productievermindering in Westerlo kost 135 tijdelijke arbeidskrachten hun baan, meldt de Gazet van Antwerpen vandaag.

Reageer op dit artikel