nieuws

“40 grootste steden moeten logistieke hubs krijgen”

Distributie 1960

Logistieke hubs zijn een belangrijke oplossing tegen de alsmaar dichtslibbende steden en de toenemende uitstoot van uitlaatgassen. Nederlands 40 grootste steden moeten worden voorzien van dergelijke hubs.

“40 grootste steden moeten logistieke hubs krijgen”

In 2030 moeten 40 grootste steden in Nederland voorzien zijn van logistieke hubs. Dat gebeurt tenminste als het aan de Mobiliteitsalliantie ligt.

De alliantie heeft Deltaplan Mobiliteit opgesteld. Hierin staan maatregelen die genomen moeten worden om de toenemende verkeers- en emissiedruk een halt toe te roepen en stilstand te voorkomen. Dit plan werd op 12 juni gepresenteerd en overhandigd aan minister Cora van Nieuwenhuizen.

 

Lees ook
Micro magazijnen en kleine voertuigen hebben de (last mile) toekomst

 

Milieuzones

De Mobiliteitsalliantie bestaat uit 25 vervoerspartijen waaronder: TLN, RAI, Bovag en NS. Zij pleiten voor slimmere manieren van transport. Logistieke hubs is 1 van die oplossingen. Goederen moeten aan de rand worden afgezet bij een hub om vervolgens via emissievrije vervoersmiddelen de stad in worden vervoerd.  Ook gelijke milieuzones per stad wordt aanbevolen. De alliantie adviseert ook meer werk te maken van bouwhubs bij bouwprojecten.

Zie ook
Bevoorrading via een hub: lessen van de UvA-HvA

Reageer op dit artikel