nieuws

Ziekenhuizen gaan bezorgen met drones

Distributie 1304

Twee Franse ziekenhuizen gaan drones inzetten voor het transport van goederen. Het vervoer per lucht wordt een nieuwe transportoptie waaruit klanten kunnen kiezen.

Ziekenhuizen gaan bezorgen met drones

Het openbare ziekenhuis van Parijs, Hôpitaux de Paris, en het academische ziekenhuis in Nantes lanceren in samenwerking met Atos het project Ziekenhuis van de Toekomst; drones moeten daar onderdeel van worden.

Keuze meest efficiënte transportmodaliteit

Atos gaat een softwareplatform ontwikkelen om de levering van medische producten tussen en op verschillende locaties te optimaliseren en automatiseren. Drones zijn een van de vervoersopties die worden meegenomen. Gebruikers kunnen een keuze maken voor de meest efficiënte transportmodaliteit (zoals een drone, geautomatiseerd vervoer over water of via het wegennetwerk. Een keuze die afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de weersomstandigheden, de verkeersdrukte, de beschikbaarheid van voertuigen en de urgentie van leveringen.

Drone

Zo kunnen zorgprofessionals de levertijden van zulke producten zelf controleren, niet alleen in noodsituaties, maar op elk gegeven moment, is het idee achter het plan. Voor de inzet van drones maakt Atos gebruik van de technologie van Azur Drones.

 

 

Dit Franse bedrijf heeft een autonome surveillance-drone ontwikkeld die in staat is 24/7 zonder besturing op afstand te opereren, aangestuurd door zijn docking station. Deze SKEYETECH-drone is op dit moment de enige geautomatiseerde drone die is goedgekeurd door de Toezichthouder op de Civiele Luchtvaart in Frankrijk.

 

Wanneer het drone initiatief live gaat is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel