nieuws

Zalando wil verpakkingen hergebruiken

Distributie 1381

Zalando wil de verzending van zijn pakketten duurzamer maken. Het hergebruiken van verpakkingen moet daarbij helpen. De online retailer test het idee binnenkort in verschillende landen.

Zalando wil verpakkingen hergebruiken

Zalando verzendt jaarlijks vele miljoenen pakketten. Dit moet duurzamer. Daarom start het bedrijf binnenkort met een recycle pilot.

De bedoeling is dat de verpakkingen vaker dan 1x worden gebruikt. De klant kan de doos of gewatteerde envelop terugsturen naar Zalando zodat die weer gebruikt kan worden voor een andere klant. Hoe vaker, hoe beter voor het milieu”, aldus Uwe Streiber, verpakkingsmanager bij Zalando in de Duitse krant de Rheinische Post.

 

Lees ook
Verpakking schadelijker dan last mile: dit is de oplossing

 

Kunststof en plastic reduceren

Om nog duurzamer te worden doet Zalando kunststof verpakkingen voor beauty producten vanaf juni in de ban. De producten worden dan in papieren verpakkingen verzonden. In de tweede helft van het jaar volgt een test om plasticverpakkingen te reduceren.

Melanie Hultsch, verantwoordelijk voor duurzaamheid bij Zalando: “We willen een betere oplossing voor de plasticzak waarin de kleding nu in wordt verpakt.  Zalando denkt aan papieren varianten of  gerecyclede kunststoffen als alternatieven.

Test PostNL

De proef van Zalando staat niet op zich. PostNL en Futurumshop testten 2 maanden herbruikbare verpakkingen voor de last mile. De proef was succesvol. Reden voor een vervolg op grotere schaal.

Reageer op dit artikel