nieuws

Red je Pakketje draait succesvolle pilot met elektrische fiets

Distributie 1305

Red je Pakketje heeft een succesvolle pilot afgerond voor same day pakketbezorging met elektrische fietsen in binnensteden. Voor Red je Pakketje is dit een eerste stap in de richting om volledig duurzaam op dezelfde dag te kunnen leveren.

 

Red je Pakketje draait succesvolle pilot met elektrische fiets

Voor de eerste pilot koos Red je Pakketje voor een van de drukste plekken van Nederland: de binnenstad van Amsterdam. En de pilot is geslaagd. Zo lag de stopdichtheid gemiddeld hoger dan bij bezorging per bestelbus. De route werd ook sneller afgelegd, zo meldt de pakketbezorger.

Elektrische bakfiets en elektrische bus

“Het is onze ambitie om Same Day volledig duurzaam aan te bieden. Tussen steden en dorpen willen we rijden met elektrische bussen. De elektrische bakfiets zetten we in bij bezorging in de drukkere binnensteden. Met deze pilot zetten we een belangrijke stap in onze transitie van CO2-compensatie naar CO2-vermindering”, zegt Tijs van Driel, COO van Red je Pakketje

Red je Pakketje werkt aan het verder verbeteren van bezorging per bakfiets. Tegelijkertijd onderzoekt de pakketbezorger hoe ze de verduurzaming nog meer kan versnellen.

Lees ook: Vrachtfiets pas lonend bij korte ritten

 

Reageer op dit artikel