nieuws

Ford ontwikkelt tweebenige opvouwbare bezorgrobot (video)

Distributie 1244

Autofabrikant Ford gaat met startup Agility Robotics een tweebenige bezorgrobot ontwikkelen. Als het aan de twee bedrijven ligt zal deze robot, genaamd Digit, in de toekomst plaatsnemen in zelfrijdende voertuigen en maaltijden en pakketjes bezorgen.

Ford ontwikkelt tweebenige opvouwbare bezorgrobot (video)

Ford en Agility Robotics willen met deze bezorgrobot de concurrentie aangaan met pakket- en maaltijdbezorgers. Het plan van beide bedrijven is dat in de toekomst zelfrijdende busjes Digit afzetten voor het huis van iemand die een pakketje of maaltijd heeft besteld, waarna de robot de laatste pakweg 50 meter naar de deur loopt om de bestelling daadwerkelijk af te leveren.

Robot kan tot 20 kilo tillen

“Het komt niet altijd uit voor mensen om hun huis uit te gaan om een bestelling aan te nemen”, verklaart Ken Washington, chief technology officer van Ford, over de toekomstige inzet van Digit. Dankzij de door Agility Robotics ontworpen bezorgrobot hoeft de mens zijn huis niet meer uit, zo is de belofte want Digit kan tot 20 kilo tillen en ook nog eens traplopen.

Opgevouwen meenemen in busje

Ook detecteert de robot eventuele obstakels op weg naar de deur en blijft hij volgens Ford overeind staan als er iemand tegen hem aanloopt. Ook handig kan Digit opgevouwen mee in het bestelbusje, waardoor er meer ruimte overblijft om bestellingen mee te nemen.

Ford: 100 zelfrijdende testauto’s eind 2019

Ford wil nog voor het eind van dit jaar 100 zelfrijdende testauto’s op de weg hebben. Eerder dit jaar maakte het autobedrijf ook bekend dat het gaat samenwerken met Volkswagen bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

Meerdere pilots met autonome bezorgrobots.

De laatste ontwikkeling bij Ford – de inzet van bezorgrobots – is opmerkelijk aangezien de autofabrikant op dit vlak geen trackrecord heeft. Bedrijven als FedEx, DHL, JD.com, Amazon en Starship zijn al enige tijd – met wisselend succes – volop aan het testen met bezorgrobots. In Nederland lanceerde Albert Heijn recent een pilot met een autonome bezorgrobot.

Lees ook: Robots in de logistiek: dit is er, dit kunnen ze

Reageer op dit artikel