nieuws

DHL Express gaat bezorgen met drone

Distributie 1814

DHL maakt werk van drones als bezorgmiddel. DHL Express gaat met drones bezorgen in China. De eerste vlucht werd woensdag 16 mei gehouden in Guangzhou. Uitbreiding staat op de planning.

DHL Express gaat bezorgen met drone

De drones van DHL kunnen volledig autonoom laden en lossen op speciale ontworpen platforms. DHL Express wil een ​​volledig geautomatiseerde en intelligente drone-bezorgingsoplossing ontwikkelen voor de grootstedelijke gebieden van China. Om dit te realiseren werkt DHL samen met drone-fabrikant EHang.

De eerste vlucht werd woensdag 16 mei gehouden in het EHang Commando en Controle Centrum in Guangzhou. De drones moeten zendingen van de DHL Service Center in Liaobu naar een locatie acht kilometer verderop transporteren.

 


DHL is het eerste internationale express bedrijf dat een dergelijke dienst in China biedt. Wu Dongming, ceo van DHL Express China: “De logistieke behoeften schieten op dit gebied als paddenstoelen uit de grond en bieden nieuwe kansen voor het implementeren van innovatieve oplossingen die groei op een meer duurzame, efficiënte en kosteneffectieve manier kunnen stimuleren.”

Voor de route, die speciaal is afgestemd op de behoeften van de DHL-klant, wordt de nieuwste Falcon-drone van EHang gebruikt. De levertijd over de weg wordt teruggebracht van ongeveer 40 minuten tot acht minuten.

Het is niet het eerste experiment van DHL met drones. Op het Afrikaanse eiland Ukerewe in Tanzania heeft de Duitse pakketreus in 2018 maandenlang medicijnen en andere zorgartikelen bezorgd met de onbemande vliegtuigjes.

De Falcon drone heeft acht rotoren en vier armen. Hij kan verticaal opstijgen en landen, heeft een nauwkeurig navigatie- en positioneringssysteem, intelligente volledig geautomatiseerde routeplanning en real-time netwerkconnectiviteit. De drones kunnen tot vijf kilogram vervoeren.

 

Reageer op dit artikel