nieuws

UPS kan nu veel meer aan in Rotterdam

Distributie 1298

De nieuwste uitbreiding van UPS in de regio Rotterdam levert de pakketbezorger ruimte op om te groeien en de verwerkingscapaciteit te laten toenemen met meer dan dertig procent. Er is tevens plek voor vijfentwintig extra medewerkers in de hub.

UPS kan nu veel meer aan in Rotterdam

De vestiging van 5.900 vierkante meter aan de Fortunaweg in Schiedam is belangrijk voor UPS, omdat de hub ligt in het hart van Europa’s grootste haven. “Handelen met Noord-Amerika en Azië wordt de nieuwe norm voor kleine bedrijven in Nederland”, zegt Ufku Akaltan, country manager van UPS Benelux. “We zien een groeiende vraag van klanten naar onze diensten in en rond de haven van Rotterdam, met name in de segmenten healthcare en retail e-commerce. Ze beginnen vaak met het verzenden van pakketten voordat ze zeecontainers verschepen.”

DPD opent hypermoderne sorteerhub in Eindhoven
DPD blijft niet achter op concurrent UPS. De pakketleverancier opent donderdag het volgens eigen zeggen grootste internationale sorteer- en distributiecentrum voor pakketten in Europa. De nieuwe locatie, HUB Eindhoven, heeft een grondoppervlak van 88.000 vierkante meter en een sorteerinstallatie, die Beumer installeerde, van ruim 2,1 kilometer. , waarmee DPD zich richt op de toekomst en groei van e-commerce. In fase twee zal het terrein met nog eens 36.000 vierkante meter worden uitgebreid. De sorter van Beumer, ook wel ‘green sorter’ genoemd, vormt het kloppende hart van het gebouw. Met een capaciteit van 50.000 pakketten per uur biedt volgens DPD flexibiliteit om pieken op te vangen, zoals Black Friday, Cyber Monday en Sinterklaas.

Groots investeringsprogramma

De uitbreiding van de UPS-faciliteit kost 5,9 miljoen euro en maakt deel uit van een meerjarig investeringsprogramma van 2 miljard dollar dat loopt tot 2019. Hiermee wil UPS zijn logistieke netwerk in Europa laten groeien. Eind 2017 kondigde UPS een nieuwe sorteer- en leveringsfaciliteit in Eindhoven aan van 130 miljoen euro, de grootste investering van UPS in zijn ruim dertigjarige geschiedenis in Nederland.

Nieuw sorteercentrum in Utrecht

In 2018 opende het bedrijf een nieuw sorteer- en aflevercentrum voor pakketten in Utrecht van €12 miljoen euro.
UPS heeft op dit moment 2.600 medewerkers en 19 operationele faciliteiten door het hele land. Naast kleine pakketcentra zijn er ook specifieke logistieke faciliteiten, waaronder 66.000 vierkante meter voor healthcare in speciale magazijnen in Venlo en Roermond. Hier worden diensten aan klanten aangeboden voor temperatuurregeling, een geformaliseerd kwaliteitsmanagementsysteem en een compliance programma.

Lees ook: Dit is UPS nieuwste super hub in Atlanta

Reageer op dit artikel