nieuws

PostNL Food Fulfilment naar magazijn in West-Zaan

Distributie 1021

PostNL Food Fulfilment is verhuisd van Amersfoort naar West-Zaan. Reden: ruimtegebrek. De afdeling Food Fulfilment – anderhalf jaar geleden gelanceerd – werkte tot voor kort vanuit een Extra@Home-locatie.

PostNL Food Fulfilment naar magazijn in West-Zaan
PostNL Food Fulfilment. Foto: PostNL

De verhuizing van PostNL Food Fulfilment naar West-Zaan is op 8 april afgerond. Volgens business development manager Wytse Valkema was de overgang een flinke klus, en is deze vrijwel zonder problemen verlopen. “De schade bleef beperkt tot één gesneuvelde doos bier.”

Twaalf klanten

De divisie Food Fulfilment startte anderhalf jaar geleden met Van Bieren als klant, een online groothandel in speciaalbieren. Inmiddels verzorgt het PostNL-onderdeel de order- en voorraadbeheer voor ongeveer twaalf klanten. Valkema: “We werken vooral voor fabrikanten die je ook in de supermarkt terugziet, zoals Coca-Cola. Het is onze verwachting dat we uiteindelijk zoveel producten van klanten kunnen verzamelen, dat we de boodschappenmand van een online supermarkt kunnen vullen.” Food Fulfilment zorgt naast het voorraadbeheer ook voor het inpakken en leveren.

 

Lees ook
Zo wil PostNL nummer 1 worden in food

 

Meer ruimte voor food fulfilment

“Het is onze ambitie om de huidige groei door te zetten. Daarvoor was meer ruimte nodig.” De oude locatie van 1.000 m2 is nu dus ingeruild voor een pand dat tweemaal zoveel vierkante meters vloeroppervlakte telt. Het pand is eveneens tweemaal zo hoog, zes meter. Valkema: “Er is minder noodzaak om pallets af te stapelen zoals bij de oude locatie. Daarnaast is de nieuwe locatie voorzien van een eigen expeditie. “Hierdoor kunnen klanten de hele dag door voorraden aanleveren.”

Reageer op dit artikel