nieuws

Camerasysteem moet veiligheid UPS chauffeurs vergroten

Distributie 795

UPS introduceert een cameratechnologie in 36 UPS-pakketbusjes door heel Nederland. De technologie moet veilig rijgedrag stimuleren.

Camerasysteem moet veiligheid UPS chauffeurs vergroten

MobilEye. Zo heet het geavanceerde camerasysteem dat UPS in Nederland introduceert. Het systeem biedt directe begeleiding en inzichten die helpen om beter op verkeerssituaties te anticiperen.

Het systeem leert chauffeurs door visuele signalen en geluidssignalen om een veilige rijafstand te behouden, de wettelijke rijsnelheid te respecteren en de risico’s op botsingen in te schatten. De veiligheidstraining met camera duurt drie maanden, waarna de verzamelde data wordt gebruikt voor evaluatie- en trainingsdoeleinden.

 

 

Rinze van Wieren, UPS Benelux Operations Manager: “Het gebruik van de MobilEye technologie door UPS in Nederland sluit aan bij de strategie van UPS om het aantal verkeersongelukken te beperken en bouwt voort op de succesvolle pilot die vorig jaar in Europa werd geïnitieerd.” De geselecteerde pakketbusjes met de ingebouwde technologie rijden al rond in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Apeldoorn, Rotterdam en Heerenveen. De MobilEye technologie wordt naast Nederland, momenteel ook getest in België, Frankrijk, Duitsland, Roemenië en Zwitserland.

Eye scan TVM

De proef van UPS doet denken aan de test van TVM in 2016. TVM lanceerde toen de Eye scans om het rijgedrag van vrachtwagenchauffeurs te analyseren. FNV moest er niks van weten vanwege privacy schending en dreigde met de rechter. Of dat in de zaak van UPS ook gaat gebeuren is nog onbekend.

Reageer op dit artikel