nieuws

Bridgestone neemt TomTom Telematics over

Distributie 1803

Bridgestone Europe, een dochteronderneming van de grootste banden- en rubberonderneming ter wereld, lijft definitief TomTom Telematics in. De overname is afgerond. Bridgewstone betaalt 910 miljoen euro voor het bedrijf.

Bridgestone neemt TomTom Telematics over

Met de overname die eind januari werd aangekondigd, wil Bridgestone zijn digitale activiteiten uitbreiden. Telematics past strategisch goed bij Bridgestone en versterkt de positie op het gebied van mobiliteitsoplossingen voor effectievere en efficiëntere vlootactiviteiten, aldus de onderneming.

Telematics wordt binnen Bridgestone een zelfstandige onderneming. Het huidige managementteam wordt behouden. Telematics zal gebruik maken van de  investeringen en troeven van Bridgestone om zijn huidige groeiplannen te versnellen, zowel in Europa als daarbuiten.

 

Lees ook
Gebrek aan digitalisering kost Nederlandse transportbedrijven kostbare omzet

 

Tom Tom Telematics heeft de ambitie om de nummer één te blijven in Europa en een wereldwijde toppositie in vloot management te versterken. Het gecombineerde aanbod van beide bedrijven moet nieuwe, winstgevende mogelijkheden opleveren en klanten meer waarde bieden.

Paolo Ferrari, CEO en President van Bridgestone EMEA en Executive Vice President van Bridgestone Group: “Doordat wagenparken meer en meer groeien, hebben fleetmanagers meer dan ooit een betrouwbare en innovatieve partner nodig die hen helpt om hun effectiviteit en efficiëntie te maximaliseren. Bridgestone en TomTom Telematics beschikken nu samen over de middelen, de kennis en de ervaring om in deze vraag te voorzien.”

 

Reageer op dit artikel