nieuws

Aantal logistieke landingen in Nederland groeit

Distributie 669

Steeds meer bedrijven uit het buitenland kiezen voor Nederland als logistiekland. Het aantal logistieke investeringsprojecten van buitenlandse bedrijven in Nederland neemt toe.

Aantal logistieke landingen in Nederland groeit

Het aantal logistieke landingen in Nederland van buitenandse bedrijven is in 2018 met 14 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van NDL/HIDC. Het promotiebureau noteerde vorig jaar 63 logistieke investeringsprojecten van buitenlandse bedrijven in Nederland (landingen) Veertien hiervan hebben een eigen vestiging opgezet. 49 daarvan is uitbesteed aan in Nederland gevestigde logistieke dienstverleners.

Logistieke landingen

Naast de puur logistieke contracten heeft NDL/HIDC bemiddeld bij 17 contracten met overige dienstverleners, zoals fiscale vertegenwoordiging. De 80 landingen betekent een stijging van 14 procent ten opzichte van het jaar 2017 toen NDL 70 landingen realiseerde. Algemeen directeur Remco Buurman: “Aan de resultaten van dit boekjaar is te zien dat het goed gaat met de logistieke sector in Nederland. We hebben 317 nieuwe projecten geïdentificeerd, ook een stijging van 14% ten opzichte van 2017 toen NDL 279 nieuwe projecten binnenhaalde. Daarmee lijkt een verdere groei van het aantal landingen in 2019 gegarandeerd.” Groei die ook gewenst is want in 202o wil NDL 100 logistieke landingen realiseren.

Verenigde Staten grote stijger

De groei van het aantal nieuwe projecten is geheel toe te schrijven aan Noord-Amerika en Europa. Vanuit de Verenigde Staten was er vanwege diverse onzekerheden enige tijd minder interesse in Europa, nu lijkt de interesse voor het afzetten van Amerikaanse producten op de Europese markt weer terug te zijn.

Verenigd Koninkrijk en Azië

Binnen Europa is het Verenigd Koninkrijk de grote groeier van 11 projecten in 2017 naar 30 projecten in 2018. Deze groei is volledig toe te schrijven aan de op handen zijnde Brexit. Na een sterke groei in 2017, is het aantal projecten vanuit Azië gestabiliseerd.

Reageer op dit artikel