nieuws

Trimble stelt FleetXPS-tablet open voor apps van derden

Distributie 1643

Trimble Transport & Logistics laat bedrijven ook applicaties van derden op de eigen FleetXPS-tablet downloaden en gebruiken. Vervoerders moeten hiervoor wel gebruikmaken van de downloadstore van de telematicaleverancier.

Trimble stelt FleetXPS-tablet open voor apps van derden
Ook apps van derden zijn op de FleetXPS te downloaden

Chauffeurs die werken met de FleetXPS-tablet en gebruik willen maken van applicaties van derden, kunnen hiervoor terecht in de Trimble Transport & Logistics Store. Voorbeelden van apps die te downloaden zijn, zijn Absence Planner en ContiConnect Driver. Met Absence Planner kunnen chauffeurs op elektronische wijze verlofaanvragen indienen.

Bandenspanningsapp

ContiConnect Driver, een andere door bandenfabrikant Continental ontwikkelde app, meet de bandenspanning en -temperatuur en waarschuwt de chauffeur voor eventuele problemen. “De staat van de banden speelt een primaire rol bij de veiligheid, een uiterst belangrijke zorg van onze klanten”, aldus Trimble Country Manager Chris Boogaard.

FleetXPS apps

Volgens Boogaard is ook de integratie van e-CMR-applicaties beschikbaar. Daarvoor werkt Trimble samen met partners zoals Transfollow, Pionira en Dashdoc. Boogaard: “De apps die we toelaten op de FleetXPS-tablet zijn vooraf door ons én door de transportbedrijven beveiligd en gecontroleerd. Chauffeurs kunnen niet zelf updates weigeren of apps verwijderen.”

Uniforme werkomgeving

De leverancier heeft eveneens de gebruikersinterface van de FleetXPS-app voor Android smartphone aangepast naar de interface van de FleetXPS-tablet. Dit moet volgens Trimble leiden tot een meer uniforme werkomgeving voor gebruikers, ongeacht het platform. Boogaard: “Veel transport- en logistieke bedrijven maken gebruik van meerdere toestellen om toegang te krijgen tot de overvloed aan mobiele oplossingen.”

Reageer op dit artikel